« Život
objavljeno prije 7 godina i 7 mjeseci
PRIPAZITE

Što se nikad ne smije reći u svađi

Ova riječ može imati izuzetno negativan učinak na vaš brak i čak nanijeti nepopravljivu štetu, stoga trebate biti vrlo, vrlo oprezni

Razvod - riječ koja se ne spominje
Razvod - riječ koja se ne spominje (Shutterstock)
Više o

razvod

,

svađa

,

zabranjene riječi

Svađe mogu ponekad biti i konstruktivne, no u većini slučajeva baš i nisu, a vrlo često zažalimo ono što smo rekli u afektu. Ipak, nekako se izvlačimo, no ako kažemo ovu riječ, neće biti dobro.

Naime, postoji samo jedna riječ koju biste trebali izbjeći po svaku cijenu, a to je - razvod. Jednostavno, ne postoji riječ koja može napraviti veću štetu od nje ... zašto? Evo tri dobra razloga:

1. Partner bi mogao početi razmišljati o njemu - ako vi njemu (ili obrnuto) kažete da ćete se razvesti od njega ako on ne .... (zamislite sami), moglo bi i njemu/njoj pasti na pamet takvo razmišljanje. A onda je sigurno gotovo.

2. Manipulirate - nerijetko se ta riječ koristi kako bi se zastrašio partner, no na taj način zapravo dobivate nešto na kratak rok, ali niste riješili problem koji je uzrok svađe.

3. Uzrokujete stres i tjeskobu partneru - no, jednako tako i sebi samima. Partner će to sigurno doživjeti kao prijatnju koja će ga početi proganjati, ali garantiramo da i vama, nakon što prvi puta to kažete, neće više biti svejedno ...

Stoga, kontrolirajte se da ne napravite nešto što ćete žaliti cijeli život.

24.10.2016. 21:31:00
Novi komentar
nužno
nužno