« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 4 godine i 3 mjeseca
SAVJETI

Što se nikad ne nosi dva dana za redom

Za gaćice i čarape ne treba posebno napominjati zašto bi ih se trebalo mijenjati svaki dan, ali o konstantnom nošenju jednog te istog grudnjaka i cipela obično se ne razmišlja na taj način

Grudnjak se mijenja svaki dan
Grudnjak se mijenja svaki dan (Arhiva)
Više o

odjeća

,

grudnjak

,

cipele

,

obuća

Mnogi od nas nisu toliko financijski situirani koliko bismo voljeli pa si ne možemo priuštiti apsolutno svaki dan nositi različitu odjeću. Međutim, nošenje svakog odjevnog predmeta dan za danom nije dobro s higijenske točke gledišta, ali i s gledišta trajnosti i komfora.

Ovo se posebno odnosi na grudnjake, čarape, gaćice i cipele. Za gaćice i čarape ne treba posebno napominjati zašto bi ih se trebalo mijenjati svaki dan, ali o konstantnom nošenju jednog te istog grudnjaka i cipela malo tko vodi računa.

Grudnjaci

Grudnjaci trebaju barem jedan dan odmora između nošenja i to ne samo s higijenske strane već i zbog očuvanja njihovog oblika. Nošenje grudnjaka tijekom cijelog dana rasteže stražnji dio pa mu treba neko vrijeme da se vrati na svoje mjesto.

Rotirajte nekoliko grudnjaka tjedno i tako ćete ih bolje očuvati.

Obuća

Česta navika ljudi jest nošenje jedne te iste obuće dok se ne istroši što nije dobra navika. Isto kao i grudnjaci, cipele također trebaju dan odmora, ali i vaša stopala. Nošenje istog para cipela svakog dana stavljate pritisak na iste točke na stopalu.

Rezultat ovoga mogu biti bolna i spuštena stopala te deformacija.

16.01.2017. 16:05:24
Novi komentar
nužno
nužno