« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
PRIPAZITE

Što se NE kupuje u trgovinama ni pod razno

Neke su stvari u trgovinama redovito preskupe da bi se tamo kupovale, pa ako trebate paziti na kućni budžet, ove namirnice izbjegavajte u širokom luku

Voće ne kupujte narezano
Voće ne kupujte narezano (Arhiva)
Više o

kupovina

,

trgovine

,

jefitina kupovina

Baterije - znatno jeftinije baterije naći ćete u specijaliziranim dućanima ili na online trgovinama.

Čips - svi znamo da su vrećice čipsa ionako "pola zrak", a čips baš i nije jeftin.

Hrana za životinje - najbolje je kupovati što veće pakete u trgovinama na veliko jer ćete proći jeftinije.

Meso koje se plaća po kilogramu - kada kupujete meso koje se plaća po kilogramu, plaćate sve one masti i kosti koje se na njemu nalaze. Zatražite od mesara da ih odstrani prije no što ih izvaže.

Narezano i pripremljeno voće i povrće - razlika u cijeni između pripremljenog i nepripremljenog voća i povrća je velika, a da to učinite sami ne treba vam previše vremena.

Odresci, komadi mesa za pohanje i prženje - ovakvo meso može imati maržu i do 60% zato pazite da uzimate veće komade mesa kako biste uštedjeli.

Pileće meso - za istu cijenu možete dobiti dva do tri puta više mesa ako kupite cijelo pile, umjesto da kupujete zasebno pakirane komade poput pilećih prsa.

Slatki pekarski proizvodi - u supermarketima slatki pekarski proizvodi mogu imati maržu i do 300 posto. Brašno, šećer, ulje, jaja i mlijeko su jeftini, a jednostavne pekarske kolačiće možete napraviti za manje od 10 minuta.

Sredstva za čišćenje - najbolje cijene sredstava za čišćenje također ćete naći u trgovinama na veliko.

Vansezonski proizvodi - pošto su količinski manje dostupni, vansezonski proizvodi su skupi. Samo zato što su jagode dostupne u prosincu ne znači da ih morate kupiti. Ako baš želite nešto vansezonsko onda možete kupiti zamrznuto koje je jeftinije.

18.02.2016. 09:00:00
Novi komentar
nužno
nužno