« Život
objavljeno prije 8 godina i 3 mjeseca
GROZNO :)

Što se mora čistiti svaki tjedan

Postoje određeni prostori i stvari koje morate čistiti redovito kako biste vaš dom zadržali ne samo čistim, već i zdravim, pa evo o kojima se radi

Dom ne mora baš blistati, ali ....
Dom ne mora baš blistati, ali .... (Shutterstock)
Više o

namještaj

,

čistoća

,

dnevna soba

,

čišćenje

,

kupaonica

,

čišćenje kuće

Kućanski poslovi, a pogotovo čišćenje rijetko kome su omiljena stvar. No, postoje određeni prostori i stvari koje morate čistiti redovito kako biste vaš dom zadržali ne samo čistim, već i zdravim.

Kada ili tuš kabina - mokra i vlažna mjesta najpogodnija su za razvoj svega što ne želite imati u kupaonici, kao što je plijesan te ih je važno čistiti svaki tjedan. Najbolje je obrisati kadu ili tuš kabinu odmah nakon korištenja jer ništa ne zaustavlja plijesan bolje od suhe površine.

Kuhinjski aparati - možda vaši štednjak, mikrovalna pećnica i hladnjak ne izgledaju pretjerano prljavo, najvjerojatnije su prekriveni stvarima koje vam "lete ispod radara". Kućanski aparati i namještaj trebaju se očistiti od otisaka prstiju i komada hrane. Izbjegnite nakupljanje prljavštine jednotjednim dezinfekcijskim čišćenjem spužvom.

Kupaonske površine - nije potrebno redovito čistiti samo kade i tuš kabine, već cijelu kupaonicu. Zašto? "Zahvaljujući" vašem WC-u riječ je o prostoriji najpodložnijoj prljavštini i potrebno je redovito dezinficiranje.

Namještaj prekriven prašinom - nakupljena prašina ne samo da izgleda ružno, već može i oštetiti vaš namještaj. Suha krpa samo "prebacuje" prašinu stoga je bolje koristiti sprej za namještaj ili vlažnu krpu.

Rublje - znamo da je to nešto što je većini ljudi najgori kućni posao, no to je nešto što jednostavno morate napraviti - pogotovo kad bi se pojedine stvari poput ručnika trebale koristiti samo tri puta između pranja.

Tepisi - da, tepihe morate čistiti i prije nego što prljavština postane vidljiva. Ako redovito ne usisavate prljavština se uvuče u tepihe, a na površini je samo lagana prašina. Najvažnije je usisavati prostorije u kojima je najveći "promet", kao što su dnevni boravak i hodnici.

Toalet - najprljavija stvar u vašem domu ujedno je i ona koju gosti najviše posjećuju. Izbjegnite neugodnosti redovitim čišćenjem WC-a. Najbrži način je da polijete izbjeljivač po unutrašnjosti školjke te zatim prođete četkom te pustite da odstoji pet minuta.

18.02.2016. 11:23:33
Novi komentar
nužno
nužno