« Lifestlye MODA&STIL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
FORA :)

Što o vama odaju boje koje nosite na poslu?

Za mnoge je biranje outfita za posao rutina kojoj ne pridaju mnogo pažnje jer samo žele iz kreveta u ured... no to je pogrešan pristup

Kakvu poruku šaljete odjećom?
Kakvu poruku šaljete odjećom? (Shutterstock)
Više o

boje

,

posao

,

odjeća

Odjeća za posao ponekad može biti prava noćna mora - što obući, kako iskombinirati boje, kakav dojam ostaviti? Tu vam može pomoći ispravan odabir boja koje će vašu poruku dodatno naglasiti.

Mir i opuštenost - baby plava ili duboko plava boja umiruju i djeluju opuštajuće na ljude. Plava vas čini vizualno vitkijima, a simbolizira mudrost, mir i stabilnost. Navodno je plava boja najprihvaćenija među muškarcima. 

Prijateljski stav - želite li biti ona osoba kojoj svi rado prilaze, otvoreni ste i prijateljski nastrojeni? Ružičasta je stvorena za vas. Ova vesela boja šalje dobre vibracije i djeluje zaigranozbog čega se ostali neće bojati prići vam. 

Ozbiljnost i autoritet - crna boja kraljica je ozbiljnost i prevladava u uredima. Istina je, crna ostavlja moćan dojam, a čini nas vitkijima i elegantnijima. Međutim, tanka je granica između ozbiljnosti i puke dosade pa je bitno crnu '"razbuditi" detaljima poput sata u boji, ogrlice ili košulje. 

Samouvjerenost - ako želite da vas ljudi slušaji i pridaju vam pažnju onda je crvena boja najprikladnija. Crvena ostavlja dojam samouvjerenosti i snage pa čak i ako se ne osjećate tako taj dan. Za dane kada vas treba malo pogurati - crvena je pravi odabir.

Vjerodostojnost - bijela boja vrišti povjerenje i iskrenost pa je bijela, romantična bluza savršena za prilike kada želite ostaviti dobar dojam. Bijela boja dokazano umanjuje emocionalnu uznemirenost pa djeluje umirujuće i 'zen' na vaše sugovornike. 

21.06.2018. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno