« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 10 mjeseci
ZNATE LI?

Što nam sve radi pušenje

Grafika Tobacco Bodyija kreirana je kako bi pokazala kakve sve opasnosti prijete muškarcima i ženama koji puše

Posljedice pušenja su strašne
Posljedice pušenja su strašne (Shutterstock)
Više o

pušenje

,

posljedice

Tobacco Body, u suradnji s Cancer Societyjem iz Finske, detaljno je prikazao oštećenja na tijelu uzrokovana pušenjem. Pogledajte interaktivnu web stranicu koju su razvili liječnici.

Grafika Tobacco Bodyija kreirana je kako bi pokazala kakve sve opasnosti prijete muškarcima i ženama koji puše. Osim nekih dobro poznatih nuspojava, grafički prikaz pokazuje i efekte kao što su sjeda kosa, povećani rizik od ulkusa, mrlja na koži, kod žena rast dlačica na licu a muškarci da imaju sporiju spermu. To su samo neke od nuspojava.

Na stranici je objašnjeno kako pušači na koži vrlo često dobivaju mrlje jer pušenje oslabljuje cirkulaciju, što pak pojačava rizik infekcije, a također se češće pojavljuju i akne. Nepušači imaju i do pet puta manje bora u odnosu na pušače koji su pušili kutiju cigareta punih 25 godina.

Povećani rast dlaka na tijelu kod žena nastaje zbog povećane razine muškog hormona, testosterona, pokazala je studija Medical College of Wisconsina. Također, pokazala je da žene koje puše kutiju cigareta dnevno ili više, osim više dlaka na licu, imaju veće šanse za ranijom menopauzom ili i neredovitim menstruacijama.

Na stranici Tobacco Bodyja možete odabrati mušku ili žensku osobu te prema izborniku svaki zasebni dio tijela i vidjeti kakve utjecaje pušenje ima na taj dio tijela. Interaktivnu web stranicu možete pogledti ovdje.

29.06.2018. 13:01:00
Novi komentar
nužno
nužno