« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 godine i 3 mjeseca
ZNATE LI?

Što je zapravo napad panike?

Napad panike je osjećaj jake uplašenosti i straha koji se javljaju iznenada, a koji su vrlo nelagodni i koji sa sobom nose niz psiho somatskih simptoma

Zašto imate napade panike?
Zašto imate napade panike? (Arhiva)
Više o

napad panike

,

savjet

Svijet nije lijepo mjesto - dovoljno je pogledati prvih desetak minuta vijesti i nema vjerojatno niti jedne osobe koja neće imati laganu nelagodu... a drugi imaju jače simptome, recimo napade panike.

Napad panike je osjećaj jake uplašenosti i straha koji se javljaju iznenada, a koji su vrlo nelagodni i koji sa sobom nose niz psiho somatskih simptoma.

Panični se napadaji manifestiraju kao tjelesne reakcije na stvarnu opasnost, mada ona u ovom slučaju ne postoji.

Takvi napadaji se javljaju u situacijama kojih se osoba boji od prije i javljaju se bez nekog uzroka. Kada se javi napadaj panike razvijaju se fobije ili iracionalni strahovi o situaciji koja je dovela do napada. Takve fobije i strahovi u velikoj mjeri utječu na način života jer osobe kojima se javljaju počinju izbjegavati sva takva mjesta i situacije što otežava život.

U većini slučajeva se napadaji panike javljaju samo jednom u životu, a u nekim određenim slučajevima mogu dovesti do paničnih poremećaja.

Panični poremećaji se sastoje od ponavljanih napadaja koji se jave najmanje jednom na mjesec. Najčešće se javljaju kod žena između 30 i 50 godine i kod muškaraca između 20 i 40 godine. 

Detalje pročitajte na blogu zenskisvijet.com

Piše: Ana Zibar/zenskisvijet.com
10.03.2022. 09:51:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    10.03.2022. 09:59
    Strahovi jaki
Novi komentar
nužno
nužno