« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 2 mjeseca i 28 dana
SAVJETI

Što je dobro piti tijekom vrućina?

Sigurno vas zanima postoje li i druga pića koja su za naš organizam dobra barem približno kao voda

Pa ne samo vodu...
Pa ne samo vodu... (Arhiva)
Više o

vrućine

,

hidracija

Voda je naravno broj jedan kad je u pitanju hidratacija organizma, o tome uopće nema rasprave. Ali, što još možete piti, posebno u situacijama kada živa u termometru bez zaustavljanja raste?

Najbolji izbor

Čaj - čajevi bez kofeina su sjajni, osobito ako pripremate pravi čaj. Nema veze od koje biljke ga pripremate, je li hladan ili vruć - čaj je dobar za hidrataciju. Pun je antioksidansa i umjerena konzumacija čaja pomoći će vam u održavanju zdravlja tijekom velikih vrućina.

Mlijeko - možda vam se ne čini očitim odgovorom, ali mlijeko s kalcijem i vitaminom D koje sadrži, može vaš organizam držati svježim i tijekom najtoplijih dana. Mlijeko može i jednu stvar koju voda ipak ne može - dati vam energiju.

Lubenica - nisu samo piće dobra za održavanje optimalne razine hidratacije tijela. Lubenica je gotovo samo voda, a tako je ukusna...

Sportski napici - oglasi sa svih strana doslovno viču o tome koliko su sportska piće dobra za hidrataciju. Ipak... Elektroliti koji se nalaze u sportskim pićima mogu biti vrlo učinkoviti u hidrataciji. Ova pića su ukusna i lako ih je piti, ali pripazite koliko šećera i ugljikohidrata ima u njima, osobito ako niste fan tjelovježbe. Ako se ne pripremate za maraton, jedno ovakvo piće dnevno vam je sasvim dovoljno.

Voda s okusom - nekim ljudima je teško cijeli dan piti samo čistu vodu. Ako sami pripremate vodu s okusom, to je dobar način da zaintrigirate nepce bez unošenja dodatnog šećera.

Voćni sokovi - voćni sokovi sadrže oko 85 posto vode što ih čini dobrim izborom pića za hidrataciju. I vitamini koje voće sadrži su zdravi pa se pobrinite da pijete samo stopostotne voćne sokove. Pripazite s unosom šećera. Ako pijete dosta voćnih sokova - zalijte ih vodom. A možete ih i zamrznuti i uživati u ukusnom sladoledu.

20.06.2024. 15:01:00
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    armando
    21.06.2024. 09:39
    hladno mlijeko hladna voda sokovi
Novi komentar
nužno
nužno