« Život
objavljeno prije 13 godina i 4 mjeseca
CAPPUCCINO I CAFE LATTE

Što ispijanje kave govori o nama?

Kako pijete kavu? Njemački psiholog tvrdi da odnos prema mliječnoj pjeni pokazuje kakvi smo zapravo.

Kava
Kava (DeviantArt)
Više o

kava

,

osobnost

,

cappuccino

,

pjena

Gatanje iz kave je 'out'. Ono što je nekad bilo zapisano u talogu kave, danas se skriva u pjeni za cappuccino ili latte macchiato. Profesor psihologije Alfred Gebert sa Veleučilišta Münster tvrdi da način na koji ispijamo kavu, odnosno pjenu na kavi otkriva više o našoj osobnosti nego što se na prvi pogled čini.

>>Espresso - najbolji početak dana

Hedonisti
Ljubitelji kave koji polako uživaju u svakoj žličici mliječne pjene, pravi su hedonisti. Velikodušni su i šarmantni, ali nisu previše tolerantni.

Osloboditelji
Ako pjenu odmičete s jednog ruba šalice kako biste kroz "rupu" mogli dodati šećer, veliku pozornost pridajete estetici. Njegujete vlastiti stil i živite život po svojim pravilima. Često sanjarite i pritom zaboravljate na stvarnost.

Perfekcionisti
Osobe koje ne počinju s ispijanjem kave prije nego što dobro umiješaju pjenu teže perfekcionizmu. Veliku pozornost pridaju detaljima pa ih okolina često smatra sitničavima.

Ljubitelji tradicije
Izgled pjene vam je važan, a ne možete zamisliti dobar cappuccino bez kakaa na vrhu. U pjeni uživate žlicu po žlicu pri čemu kakao ravnomjerno raspoređujete po porcijama. Konzervativni ste, ali iz navika ujedno crpite sigurnost. Niste skloni avanturama, više volite rituale.

Kreativci
Pjenu gurate s jednog ruba šalice na drugi, oblikujete brda i doline. Kreativni ste i zaigrani, ali zbog toga često iz vida gubite konačan cilj.

>>Kava sa šećerom poboljšava rad mozga

25.02.2011. 07:21:00
Novi komentar
nužno
nužno