« Hi-tech
objavljeno prije 14 godina i 5 mjeseci
NEDOSTACI

Što sve iPad nema?

Tek je predstavljen, a već su se pojavile kritike na račun Appleova malog digitalnog čuda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

Apple

,

Steve Jobs

,

iPad

Ni iPhone na sterodidima, kako tepaju novom čudu Applea, nije imun na negativne komentare i kritike.

Iako se manje-više svi slažu da je riječ o uređaju koji konačno ispunjuje prazninu između mobitela i računala te cijenom od 499 dolara predstavlja vrlo pristupačnu tehnologiju, nedostatak određenih dodataka razočarao je visoka očekivanja.

Kritike se prije svega odnose na nepostojanje kamere koju imaju i iPhone i MacBook. Razočaranje je tim veće zbog višemjesečnih najava da će iPod koristiti softver za prepoznavanje osoba, a na kraju uopće nije opremljen kamerom.

Nadalje, iPad ne podržava Flash što samo produbljuje već postojeće frustracije korisnika koji putem Appleovih uređaja ne mogu pretraživati "flashirane" web stranice i klipove.

Kritičari su skeptični i zbog činjenice da je baterija ponovno ugrađena u sam uređaj. Iako je Steve Jobs zajamčio da iPad dolazi s baterijom koja može izdržati deset sati rada, brojni korisnici su nezadovoljni i traže mogućnost samostalne zamjene baterije na iPadu, iPodu, iPhoneu i MacBooku.

Također, glasine da je Apple ostvario suradnju s TV kućama i korisnicima omogućio mjesečne pretplate za gledanje televizijskog programa putem iPada nisu potvrđene, jednako kao ni najave o novoj, 4.0 verziji unaprijeđenog softvera za iPhone..

28.01.2010. 08:01:52
Novi komentar
nužno
nužno