objavljeno 28.01.2010. 08:01:52
NEDOSTACI

Što sve iPad nema?

Tek je predstavljen, a već su se pojavile kritike na račun Appleova malog digitalnog čuda

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)

Ni iPhone na sterodidima, kako tepaju novom čudu Applea, nije imun na negativne komentare i kritike.

Iako se manje-više svi slažu da je riječ o uređaju koji konačno ispunjuje prazninu između mobitela i računala te cijenom od 499 dolara predstavlja vrlo pristupačnu tehnologiju, nedostatak određenih dodataka razočarao je visoka očekivanja.

Kritike se prije svega odnose na nepostojanje kamere koju imaju i iPhone i MacBook. Razočaranje je tim veće zbog višemjesečnih najava da će iPod koristiti softver za prepoznavanje osoba, a na kraju uopće nije opremljen kamerom.

Nadalje, iPad ne podržava Flash što samo produbljuje već postojeće frustracije korisnika koji putem Appleovih uređaja ne mogu pretraživati "flashirane" web stranice i klipove.

Kritičari su skeptični i zbog činjenice da je baterija ponovno ugrađena u sam uređaj. Iako je Steve Jobs zajamčio da iPad dolazi s baterijom koja može izdržati deset sati rada, brojni korisnici su nezadovoljni i traže mogućnost samostalne zamjene baterije na iPadu, iPodu, iPhoneu i MacBooku.

Također, glasine da je Apple ostvario suradnju s TV kućama i korisnicima omogućio mjesečne pretplate za gledanje televizijskog programa putem iPada nisu potvrđene, jednako kao ni najave o novoj, 4.0 verziji unaprijeđenog softvera za iPhone..

28.01.2010. 08:01:52
http://m.metro-portal.hr/sto-ipad-nema/31627/