« Muškarci
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
BAŠ TAKO

Što gospoda NE trebaju raditi svaki dan

Mnoge od tih procedura su besmislene i radimo ih zato jer je netko prije recimo 70 godina rekao da je to "ok"

8 čaša vode dnevno? Ne, hvala :)
8 čaša vode dnevno? Ne, hvala :) (Shutterstock)
Više o

muškarci

,

mitovi

,

svakodnevne aktivnosti

Lista dnevnih, ali i povremenih okupacija, procedura, zadataka, navika je daleko veća od ovih 18. Mnoge od tih procedura  su besmislene i radimo ih zato jer je netko prije recimo 70 godina rekao da je to "ok". Neke od njih ustaljene su i zakonom propisane, a samo zato da bi se pomoglo ekonomiji, industriji.

Gentleman razmišlja glavom. Gentleman se prilagođava situaciji ili još bolje, situaciju prilagođava sebi. Gentlemanu ne treba 8 čaša vode dnevno da bi bio zdraviji i vitalniji od onog koji pije 5 čaša. Osam čaša vode je zbog toga da bi se pospješila prodaja voda, a u što sam se osobno uvjerio kada mi je bivši dostavljač vode u bivšem uredu uvjetovao da svaki dan moram popiti određenu količinu vode, a da bi se njima isplatilo dostavljati u moj ured. Prekinuo sam suradnju još za vrijeme trajanja istog telefonskog poziva.

  1. Pranje kose svaki dan. Nitko u povijesti čovječanstva nije prao kosu toliko koliko se ona pere danas. Svakodnevno pranje kose ispire sve one korisne masnoće i floru koja je potrebna za njegu kose. Svakih nekoliko dana je sasvim dovoljno.
  2. Čišćenje zubiju koncem. Britanska zubarska organizacija potvrdila je da je čišćenje zubiju koncem besmisleno. Sve studije u posljednjih 25 godina koje promoviraju čišćenje zbiju koncem bazirana su na lošim temeljima.
  3. Jesti 5 voćnih i povrtnih obroka dnevno. U Danskoj je šest, u Australiji je sedam. Negdje čak ide do 10 obroka. Samo jedine voće i povrće u sve će biti u redu.
  4. Posjedovanje fiksne telefonske linije. Koliko je koristite? Koga zove, kada? I koje su prednosti pred mobilnim linijama? Slijedećih 10 godina opće će nestati iz upotrebe. Fiksna linija je tu samo da bi nam teleoperateri komplicirali život.
  5. Piti osam čaša vode dnevno. Ovaj normativ se bazira na nekom istraživanju od prije sedamdesetak godina. Ne uključuje vaše godine, visinu, težinu, aktivnost. Pijte vodu kad ste žedni, odnosno pijte vodu sve dok vam urin nije tamni, što znači da ste dovoljno hidratizirani.

Sve ostale stvari koje su vam viška pročitajte na portalu Gentleman.hr

 

31.10.2016. 20:01:00
Novi komentar
nužno
nužno