« Knjiga
objavljeno prije 14 godina i 6 mjeseci

Što čitati ovaj tjedan?

Fotografija vijesti
Više o

što čitati

Moderna vremena Info za Metro Express preporučuju tjedno štivo 

David Anderson: ‘Škola skijanja’

Vjerojatno nećete naučiti skijati samo čitajući knjigu - a tko bi to i poželio? Ali zato vam knjige poput ove mogu pružiti ogromnu pomoć da postanete iskusniji skijaš, mnogo brže nego u slučaju kada znanja pokušavate usvojiti samostalno. Nije bitno jeste li potpuni početnik ili stručnjak - svakome će dobro doći da se podsjeti pravila, tehnika i teorije koja stoji iza skijaške prakse. U ovoj autor vas vodi od samih osnova, kao na primjer iznajmljivanja skija i pancerica, pa sve do prvih koraka na skijama, razvijanja početničkih tehnika...

preveo Neven Borić
Leo-commerce
144 str., 240,00

Grupa autora: ‘Nacija i nacionalizam u hrvatskoj povijesnoj tradiciji’

Koristeći se novim teorijskim spoznajama, petnaestoro sudionika sekcije Nacija i nacionalizam, okupljenih na Drugome kongresu hrvatskih povjesničara, izložilo je svoje radove koji se objavljeni u ovom zborniku. Studije najvažnijih teoretičara nacije i nacionalizma Erica Hobsbawna, Ernesta Gellnera, Benedicta Andersona i Antony D. Smitha, predstavnika kompromisne simbolističke paradigme, ohrabrili su hrvatske prevoditelje, nakladnike i znanstvenike na predstavljanje ovih paradigmi.

urednik: Tihomir Cipek
Alinea
304 str., 150,00

Anne Wilson Schaef : ‘Bijeg od intimnosti : Ovisnosti o seksu, romantici i vezi’

Smatrate li se osobom ovisnom o vezi, užitku ili partneru? Takvo ponašanje prepoznajete kod svojih prijatelja? Ili pak mislite da se ovisnost može dogoditi drugima, ali vama ne? Ovisnosti o seksu, romantici i vezi teško je prepoznati jer se često kriju iza ponašanja koja smatramo normalnima. One su za ovisnika i njegovu okolinu pogubne kao i ovisnosti o alkoholu ili drogama. Ugrožavaju zdravlje, život i međuljudske odnose. Ova knjiga redefinira uobičajeno poimanje ovisnosti, veza...

prevela Aleksandra Barlović
Planetopija
184 str., 109,00

Phillip Pullman: ‘Polarno svjetlo’

Philip Pullman je jedan od najboljih britanskih i svjetskih dječjih pisaca, dobitnik mnogih književnih nagrada od kojih je najprestižnija nagrada Whitebread koju je osvojio za roman Jantarni dalekozor, postavši tako prvim romanom tzv. dječje literature koji je osvojio ovu nagradu. U prvom romanu nagrađivane trilogije ‘Njegove tamne tvari’ Philipa Pullmana pratimo doživljaje djevojčice Lyre, koja živi u svijetu uvelike nalik našem, ali po mnogočemu i različitom, atmosfera mu je slična viktorijanskoj Engleskoj.

prevela Snježana Husić
SysPrint
329 str., 99,00

Drago Jančar: ‘Lucijine oči’

Naslovom knjige slovenski autor Drago Jančar referira se na legendu o djevici i mučenici koja je iskopala vlastite oči i poslala ih nasrtljivom mladiću koji ju je htio obljubiti protiv njezine volje. Mladi je poganin, ganut gestom, i sam postao vjernik. U knjizi će se Jančar pozabaviti time što povezuje žrtvu kršćanske svetice sa slovenskom društvenom suvremenošću. Jančarova zbirka priča svojevrsni je blagi zaokret u opusu ovog pisca. Nakon povijesnih romana i novela, Jančar se odlučio pozabaviti današnjicom.

prevela Mirjana Hećimović
Meandarmedia
147 str., 120,00

Milivoj Solar: ‘Književni leksikon: Pisci, djela, pojmovi’

Pregled osnovnog ali donekle temeljitog znanja o književnosti, namijenjenog ljubiteljima književnosti općenito. Solarov izbor pisaca, djela i književnih pojmova utemeljen je na autorovu višedesetljetnome teorijskom radu, praćenju literature, dobru poznavanju nastavnih programa i šire prihvaćenih sudova hrvatske znanosti o književnosti te na predavačkom iskustvu na području književne znanosti, a izveden je po solarovskom principu da se i najsloženiji teorijski pojmovi dadu predočiti običnim jezikom.

Matica hrvatska
421 str., 80,00

Grupa autora: ‘Povijest Venecije 1-2’

Ova je knjiga, kao dio velikog izdanja Storia d’Italia (‘Povijest Italije’) izdavačke kuće Utet iz Torina, jedno od najrespektabilnijih izdanja iz tog područja koje je okupilo najeminentnije talijanske i strane autore. Opsežno djelo prvi je prijevod povijesti Venecije na hrvatskom jeziku, a budući da se dio hrvatske povijesti - jednako one političke, pomorske, gospodarske, napose pak kulturne - nekoliko stoljeća najuže prožimao s poviješću Mletačke Republike, njegovo objavljivanje ispunjava prazninu u hrvatskoj kulturi uopće.

Izdanja Antibarbarus
1372 str., 690,00

Gabriel Garcia Marquez : ‘Ljubav u doba kolere’

Novo izdanje najprodavanijeg Marquezovog romana u nas. Ljubavna priča u kojoj su Florentino Ariza, Fermina Daza, Juvenal Urbino, Jeremiah de Saint-Amour, Hildebranda Sanchez i mnogi drugi likovi ovog romana obilježeni tim čudesnim i zanosnim svojstvom - ljubavlju. Osnovna priča o neutaživoj i besmrtnoj ljubavi Florentina Arize prema Fermini Dazi tka priču romana od trenutka njihova upoznavanja u ranoj mladosti sve do bajkovitog kraja na izmaku života.

prevela Tamara Horvat Kanjera
Vuković & Runjić
328 str., 79,00

Brandon Bays: ‘Putovanje’

Godine 1992. Brandon Bays je dijagnosticiran tumor veličine košarkaške lopte čime je katapultirana na izvanredno i u konačnici oslobađajuće putovanje iscjeljenja. Samo šest i pol tjedana kasnije, proglašena je savršeno zdravom - bez lijekova, bez operacije, bez tumora. Izvorni proces samoiscjeljenja koji je Brandon osmislila, otad je oslobodio tisuće od dugotrajnih emocionalnih i fizičkih blokada. ‘Putovanje’ vodi izravno do korijenskog uzroka bilo koje dugotrajne poteškoće, a zatim daje alate koji ga u potpunosti razrješuju.

preveo Danijel Tušek
V.B.Z.
176 str., 120,00

Nenad Grgurica: ‘Kroz 4700 godina carine’

Carinska povijest otpočela je na obalama Nila, Eufrata i Tigrisa kao posljedica civilizacijskog razvoja čovječanstva, njenih 4700 godina ugrađeno je u temelje svjetske kulturne a obogativši sva vremenska razdoblja i zemljopisna područja ljudskog djelovanja. Carina je proizvod razvitka društva normirana zakonima i propisima, a carinski sustav je posebno područje društvene, ekonomske, političke i kulturne razine razvoja društva. Riječ je o monografiji u kojoj autor koristi rezultate brojnih i različitih znanstvenih disciplina.

Naklada Bošković
325 str., 240,00

05.03.2008. 22:02:47
Novi komentar
nužno
nužno