« Život
objavljeno prije 9 godina i 5 mjeseci
SJAJNO!

Što će vas učiniti sretnijom osobom

Sreća nam se ponekad čini nadohvat ruke, zatim odleprša i nema je više pa mislimo da je nedostižna, no zapravo se prilično lako može biti sretan

Sreću se može naučiti i privući
Sreću se može naučiti i privući (Arhiva)
Više o

sreća

,

kućni ljubimci

,

savjeti

,

kako biti sretan

,

nesebičnost

,

nostalgija

,

Zahvalnost

Sreća je dostižna, tvrde stručnjaci koji su nakon niza istraživanja zaključili da je za sreću potrebno prilično malo. Tako se, recimo, trebate prepustiti uživanju u kulturi i umjetnosti jer vas to čini zdravijim i sretnijim.

Kod žena je sreća povezana sa sportom i dobrotvornim radom, dok su muškarci sretniji ako uz to imaju i neki hobi.

>> Što je zapravo sreća >>

Recimo, dobra je ideja nabaviti mačku ili psa jer ljubimci povećavaju samopoštovanje svojim vlasnicima, daju im osjećaji pripadnosti i smisla života. 

Zahvalnost je jedan od jačih faktora sreće, pokazalo je istraživanje, a recept za sreću je zapisivanje svega što vam se dobro dogodilo prošlog tjedna. Sreća nevjerojatno raste i ako pišete pisma zahvalnosti drugim osobama.

>> Sreća opada u srednjim godinama >>

Nostalgija ne samo da nije loša, nego gledanje na prošlost kroz ružičaste naočale daje osjećaj sreće bitno veći od osoba koje se svoje prošlosti sjećaju bez nekih dodataka i uljepšavanja. Naime, lijepe uspomene ispunjavaju nas optimizmom.

>> Sreća se može i naučiti >>

Ako ste uz to dobra osoba koja daruje novac i vrijeme drugim ljudima umjesto da ih trošite na sebe i imate dobar seks ... sreća će postati vaš stalni suputnik. 

01.01.2015. 16:01:00
Novi komentar
nužno
nužno