Što bi trebalo dodati vašoj jutarnjoj kavi?
Cimet odlično potiče naš mozak. To se događa, kako pojašnjava, zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje okus
Cimet je najbolji mogući začin koji dodajete svojoj kavi, vjerovali ili ne - bez obzira na to što vam se to čini čudnim.
Zašto baš cimet? Prema nekim istraživanjima, redovita konzumacija cimeta može poboljšati pamćenje, ojačati mentalnu budnost i osjećaj ugode.
Drugim riječima, odlično potiče naš mozak. To se događa, kako pojašnjava, zahvaljujući cinamaldehidu, koji ovom začinu daje okus.
Cimet također pomaže smanjiti razine upale u tijelu i regulirati hormone stresa. To je važno jer upala u mozgu može dovesti do problema poput depresije i gubitka pamćenja.
Osim kavi, cimet možete dodati i čaju ili kuhanom vinu, ali i posuti po jogurtu i zobenim pahuljicama.
Može biti dodatak kolačima, štrudlama, palačinkama ili smoothieju. Mogućnosti su zaista beskrajne.
Osim cimeta, dr. Bulsiewicz preporučuje i kurkumu i đumbir, začine bogate antioksidansima koji pospješuju zdravlje srca, smanjuju upalu i ublažavaju bol u želucu.
Stoga, da izbjegnete sve moguće probleme - stavite malo cimeta u svoju kavu!
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
Novi komentar