« Svijet
objavljeno prije 12 godina i 7 mjeseci
ZRAKOPLOVI BEZ DOMAĆINA

Stjuardese Air Francea u petodnevnom štrajku

Kompanija je već otkazala deset prekomorskih letova predviđenih za subotu ujutro među kojima i letove prema New Yorku i Montrealu

Fotografija vijesti
Više o

Air France

,

domaćice

,

stjuardesa

,

blagdan Svih svetih

Francuska zračna kompanija Air France otkazala je u subotu petinu svojih letova zbog početka petodnevnog štrajka domaćina i domaćica zrakoplova, usred razdoblja blagdana Svih svetih.

Air France predviđa da će uspjeti osigurati 80 posto letova, ali ne isključuje otkazivanje u zadnji tren. Kompanija je već otkazala deset prekomorskih letova predviđenih za subotu ujutro među kojima i letove prema New Yorku, Montrealu, Los Angelesu, Tokiju i Abu Dabiju.

Jedan od razloga za štrajk je predviđeno rezanje osoblja u zrakoplovima Air Francea.

"Ne zna se koliko će osoblja na komercijalnim letovima sudjelovati u štrajku jer nisu obavezni obavijestiti kompaniju o svojim namjerama", objasnila je glasnogovornica tvrtke.

Blagdan Svih svetih državni je praznik u Francuskoj. Štrajk je osudio francuski ministar prometa Thierry Mariani, rekavši da osoblje Air Francea samo sebi puca u nogu štrajkom u vrijeme pojačanog prometa. "Ako tvrtka ima problema, sigurno joj ugled i kompetitivnost neće poboljšati petodnevni štrajk u vrijeme blagdana", kazao je.

 

29.10.2011. 15:14:42
Novi komentar
nužno
nužno