« Kultura
objavljeno prije 9 godina i 9 mjeseci
NOVI PRISTUP

Stiže novi mjuzikl o Bobu Marleyu

Britanski kazališni redatelj Kwame Kwei-Armah najavio je novi mjuzikl o zvijezdi reggea Bobu Marleyu čiji će fokus biti više na životu jamajčanskoga glazbenika

Novi pogled na Boba Marleya
Novi pogled na Boba Marleya (Wikipedia)
Više o

mjuzikl

,

Bob Marley

,

Kwame Kwei-Armah

Bob Marley bit će središnja figura novog mjuzikla koji radi britanski kazališni redatelj Kwame Kwei-Armah, a fokus neće biti na glazbi, već na životu slavnog jamajčanskog reggae majstora i borca za ljudska prava.

Za razliku od tradicionalnih "jukebox" mjuzikala u kojima je glazba važnija od priče, ovaj će se baviti trogodišnjim "iznimno dinamičnim" razdobljem u Marleyevu životu od 1975. do 1978., kada je na Jamajci preživio pokušaj ubojstva i preselio u London te snimio svoje klasike, albume "Exodus" i "Kaya".

"U mjuziklu će biti oko dvadeset pjesama koje ću nastojati uobličiti na način koji mislim da bi Marleyu bio prihvatljiv", kazao je Kwei-Armah u razgovoru za list New York Times. "Tu nije riječ o običnom pokušaju povezivanja pjesama u neku dramsku priču. Riječ je o životu toga čovjeka, o tome kako je stavio život na kocku i otišao u samonametnuto 18-mjesečno progonstvo za vrijeme kojega je snimio dva svoja najvažnija albuma", dodao je.

Za zahtjevnu ulogu Marleya odabrat će "nekoga tko ne mora nužno izgledati kao Marley, ali mora biti u stanju generirati na sceni njegovu fizičku, duhovnu i seksualnu energiju".

Mjuzikl bi trebao debitirati u svibnju 2015. u kazalištu Center Stage u Baltimoreu, čiji je Kwei-Armah umjetnički direktor.

27.08.2014. 16:30:00
Novi komentar
nužno
nužno