objavljeno 27.08.2014. 16:30:00
NOVI PRISTUP

Stiže novi mjuzikl o Bobu Marleyu

Britanski kazališni redatelj Kwame Kwei-Armah najavio je novi mjuzikl o zvijezdi reggea Bobu Marleyu čiji će fokus biti više na životu jamajčanskoga glazbenika

Novi pogled na Boba Marleya
Novi pogled na Boba Marleya (Wikipedia)

Bob Marley bit će središnja figura novog mjuzikla koji radi britanski kazališni redatelj Kwame Kwei-Armah, a fokus neće biti na glazbi, već na životu slavnog jamajčanskog reggae majstora i borca za ljudska prava.

Za razliku od tradicionalnih "jukebox" mjuzikala u kojima je glazba važnija od priče, ovaj će se baviti trogodišnjim "iznimno dinamičnim" razdobljem u Marleyevu životu od 1975. do 1978., kada je na Jamajci preživio pokušaj ubojstva i preselio u London te snimio svoje klasike, albume "Exodus" i "Kaya".

"U mjuziklu će biti oko dvadeset pjesama koje ću nastojati uobličiti na način koji mislim da bi Marleyu bio prihvatljiv", kazao je Kwei-Armah u razgovoru za list New York Times. "Tu nije riječ o običnom pokušaju povezivanja pjesama u neku dramsku priču. Riječ je o životu toga čovjeka, o tome kako je stavio život na kocku i otišao u samonametnuto 18-mjesečno progonstvo za vrijeme kojega je snimio dva svoja najvažnija albuma", dodao je.

Za zahtjevnu ulogu Marleya odabrat će "nekoga tko ne mora nužno izgledati kao Marley, ali mora biti u stanju generirati na sceni njegovu fizičku, duhovnu i seksualnu energiju".

Mjuzikl bi trebao debitirati u svibnju 2015. u kazalištu Center Stage u Baltimoreu, čiji je Kwei-Armah umjetnički direktor.

27.08.2014. 16:30:00
http://m.metro-portal.hr/stize-novi-mjuzikl-o-bobu-marleyu/86981/