« Glazba
objavljeno prije 12 godina i 9 mjeseci
NAKON 22 GODINE

Sting se u svijet glazbe vraća mjuziklom

Iako pojedinosti oko radnje još nisu poznate, zna se da popis likova uključuje jednog industrijskog magnata, dvojicu svećenika te glavnog protagonista Gideona

Fotografija vijesti
Više o

mjuzikl

,

Newcastle

,

Sting

Više od 22 godine nakon što je zadnji put sudjelovao u nekoj broadwayskoj produkciji, slavni britanski pjevač Sting svoj će 60. rođendan obilježiti povratkom u glazbeni teatar, radeži glazbu za mjuzikl, prenosi Hina.

Casting za "The Last Ship" ("Posljednji brod"), koji je bivši pjevač rock skupine The Police napisao zajedno s američkim dramaturgom i dobitnikom Pulitzerove nagrade Brianom Yorkeyem, već je počeo, ističe Guardian.

Iako pojedinosti oko radnje još nisu poznate, zna se da popis likova uključuje jednog industrijskog magnata, dvojicu svećenika, te glavnog protagonista Gideona koji je, kao i Sting, "odrastao na dokovima newcastleskih brodogradilišta".

Prema pisanju lista The New York Times, "Gideon je karizmatičan, šarmantan, ciničan i mudar, brz kad treba platiti rundu ili se potući, ali spor na otvaranju svojeg srca".

Kada je prošle godine najavljen, taj je projekt opisan kao autobiografski projekt temeljen na Stingovu albumu The Soul Cage iz 1991. Mada je riječ o originalnom projektu, budući da je Sting za njega napisao najmanje 20 novih pjesama, ipak će sadržavati i brojne klasike.

Sting će svoj 60. rođendan obilježiti 1. listopada na humanitarnom događanju u broadwayskom kazalištu Beacon Theatre, kada će ga svojim izvedbama pozdraviti umjetnici poput Lady Gage, Brucea Springsteena i Rufusa Wainwrighta. Sva prikupljena sredstva bit će uplaćena humanitarnoj organizaciji Robin Hood Foundation.

02.09.2011. 15:22:00
Novi komentar
nužno
nužno