« Glazba
objavljeno prije 1 godinu i 4 mjeseca
NAGRADE

Statua 27. Porina predstavljena javnosti

Na izložbi je javnosti prvi put predstavljena i kristalna statua koja će biti dodijeljena dobitnicima 27. Porina u ožujku 2020. godine

Novi Porin
Novi Porin (HDS)
Više o

Porin

U Muzeju Mimara svečano je otvorena izložba "Kristal Total-Art" u sklopu koje zagrebačka publika može vidjeti kristalne statue Porina, Dore, Večernjakove ruže i brojnih drugih priznanja s potpisom slikara, scenografa, dizajnera i glazbenika Ivice Propadala.

Na izložbi je javnosti prvi put predstavljena i kristalna statua koja će biti dodijeljena dobitnicima 27. Porina u ožujku 2020. godine.

Otvorenju su nazočile brojne osobe iz kulturnog i umjetničkog života te društvene scene. Prisutnima su se, među ostalima, obratili i cijenjeni jazz glazbenik Neven Frangeš, član Upravnog odbora Porina koji je u ime odbora čestitao autoru izložbe te mu zahvalio na doprinosu glazbenoj nagradi.

Posjetitelje je pozdravila i Marija Nemčić, članica prvog Upravnog odbora Porina koja se prisjetila kako je 1993. godine došlo do suradnje s Propadalom i čestitala mu na hrabrosti, a Propadalo joj je uzvratio i zahvalio što ga je 'natjerala' da napravi statuu Porina.

10.11.2019. 12:46:00
Novi komentar
nužno
nužno