« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
BAHATO PONAŠANJE

Srušio novinarku kako bi zaštitio premijerku

Na porinuću putničkog trajekta Novogradnja 515 u Brodosplitu dogodio se incident koje je uzrokovalo osiguranje premijerke Jadranke Kosor

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Duje Klarić/Cropix)
Više o

Jadranka Kosor

,

incident

,

‘Tjelohranitelj’

,

Sanja Vukičević

Naime, novinarka Novog lista Sanja Vukičević pokušala je fotografirati premijerku dok se rukovala sa škveranima, no u tome ju je spriječio jedna pripadnik osiguranja koji ju je zgrabio za ovratnik i fotografski aparat i pritom srušio na pod.

Događaj je primijetila i sama premijerka koja se u tom trenutku okrenula, no kako piše Novi list, novinarki se nije ispričala. "Jasno mi je da zaštitari premijerke Kosor moraju biti oprezni, ali ovakvo ponašanje prema novinarima koji također obavljaju svoj posao je nedopustivo", kazala je Vukičević kojoj su kolege pomogle da ustane.

Ministarstvo unutarnjih poslova večeras je priopćilo kako će detaljno provjeriti sve okolnosti današnjeg incidenta u Splitu između novinarke Novog lista i djelatnika Uprave za posebne poslove sigurnosti Ministarstva unutarnjih poslova, te će se, u slučaju propusta, primijeniti odgovarajuće stegovne mjere.

U povodu toga incidenta obavit će se i razgovori sa sudionicima i svjedocima te ukoliko se utvrdi da je došlo do propusta u primjeni policijskih ovlasti, bit će poduzete odgovarajuće stegovne mjere, priopćeno je iz kabineta ministra unutarnjih poslova.

19.03.2010. 23:35:12
Novi komentar
nužno
nužno