« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 10 mjeseci
ZVER U KAVEZU

Sretko Kalinić izručen Srbiji

Kalinić je u Srbiji u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora zbog, između ostalog, sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX)
Više o

Zoran Đinđić

,

izručenje

,

Nije Nishta

,

Case Study Competition

Zloglasni pripadnik "zemunskog klana" Sretko Kalinić izručen je u noći s utorka na srijedu Srbiji, javljaju beogradski elektronski mediji. Njegovo je izručenje provedeno u suradnji hrvatske i srbijanske policije, a prebačen je zrakoplovom srbijanske vlade, pojasnio je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić.

>> Sretko Kalinić Zver dobio godinu i pol zatvora zbog lažnih putovnica

Kalinić je u Srbiji u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića te na još 40 godina zatvora zbog drugih ubojstava, otmica i ostalih teških kaznenih djela. Zbog toga što mu je suđeno u odsutnosti, moći će zatražiti ponavljanje postupaka. Kalinić, prvi hrvatski državljanin izručen Srbiji, što je omogućeno zaključivanjem sporazuma o međusobnom izručenju između Hrvatske i Srbije, otkriven je u Zagrebu nakon što ga je u lipnju kraj jezera u Rakitju teško ranio drugi pripadnik "zemunskog klana", Miloš Simović. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 07:14:38
Novi komentar
nužno
nužno