« Hrvatska
objavljeno prije 9 godina i 3 mjeseca
PROĐE I TO

Borovec: Prilikom izručenja Kalinića nije bilo sigurnosnih problema

Izručenje zloglasnog pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića provedeno je noćas oko 1 sat; po njega je došao zrakoplov srbijanske vlade

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Neja Markičević/CROPIX )
Više o

Nije Nishta

,

izručenje

,

Krunoslav Borovec

,

policija

,

Srbija

Noćas oko 1 sat provedeno je izručenje Sretka Kalinića iz Republike Hrvatske u Republiku Srbiju, priopćio je jutros glasnogovornik Ministarstva unutarnjih poslova RH Krunoslav Borovec. Izručenje su obavili djelatnici policije, zrakoplovom kojeg je osigurala srbijanska strana. Tijekom izručenja nisu nastupili nikakvi sigurnosni problemi. Snimka izručenja bit će tijekom dana dostupna na web stranici www.mup.hr, navodi se u priopćenju MUP-a RH.

Izručenje zloglasnog pripadnika "zemunskog klana" Sretka Kalinića provedeno je u suradnji hrvatske i srbijanske policije, a prebačen je zrakoplovom srbijanske vlade, rekao je srbijanski ministar unutarnjih poslova Ivica Dačić, javili su noćas beogradski elektronski mediji. Kalinić je u Srbiji u odsutnosti osuđen na 30 godina zatvora zbog sudjelovanja u ubojstvu premijera Zorana Đinđića te na još 40 godina zatvora zbog drugih ubojstava, otmica i ostalih teških kaznenih djela. Zbog toga što mu je suđeno u odsutnosti, moći će zatražiti ponavljanje postupaka.

Kalinić, prvi hrvatski državljanin izručen Srbiji, što je omogućeno zaključivanjem sporazuma o međusobnom izručenju između Hrvatske i Srbije, otkriven je u Zagrebu nakon što ga je u lipnju kraj jezera u Rakitju teško ranio drugi pripadnik "zemunskog klana", Miloš Simović. (hina/metro-portal)

25.08.2010. 09:34:00
Novi komentar
nužno
nužno