« Žene
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
uskrsli praznik

Sretan Dan žena

Pomalo zanemareni praznik ponovno se vraća

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Zlatko Kunović)
Više o

Dan žena

,

Međunarodni dan žena

,

8. ožujak

Da li je stvar u lokalnim izborima ili je jednostavno hrvatska javnost shvatila da Međunarodni dan žena nema previše veze s mrskim komunizmom, zapravo i nije važno. Dobro je da se jedan dan vratio i to na bolji i humaniji način.

Ovoga puta, na Trgu bana Jelačića ne dijele se crveni karanfili i nema vatrenih govora o "drugaricama koje su važna karika u očuvanju bla bla...", nego se nekako decentnije dijele žute narcise. E sad, kakve one imaju veze s Danom žena nije pretjerano jasno, osim da se na taj način svi distanciraju od bilo koje konotacije vezane za prošlu državu.

Dobro je i to što kafići nisu puni muškaraca koji jedan drugom nazdravljaju Dan žena beskrajnim nizovima piva, gemišta ili kratkih shotova mirogojčeka, gužvajući pritom jadni buketić kupljen boljoj polovici koji će do trenutka kada veseljak stigne kući izgledati kao da ga je oteo nekoj Šarulji iz usta na livadi u Buzinu.

Sve u svemu, svaki dan kojim se obilježava ravnopravnost i govori o dobrim stvarima koje se rade je dobrodošao, pogotovo ako je vani sunce i može se izvući djecu i bake ispred televizora i dati im komadić svježeg zraka.

Stoga, drage čitateljice, sretan Dan žena, a mi ćemo se i dalje truditi da na našem portalu bude tako svaki dan, a ne samo dva puta godišnje.

08.03.2009. 13:16:18
Novi komentar
nužno
nužno