« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
VIASAT

Srednjovjekovni mrtvaci na Viasat History

Nova serija na kanalu Viasat History otkrit će istinite priče iz srednjovjekovnog života ispitivanjem zakopanih kostiju

Srednjevjekovni mrtvaci u novim uzbudljivim nastavcima
Srednjevjekovni mrtvaci u novim uzbudljivim nastavcima (Viasat History)
Više o

Srednjovjekovni mrtvaci

,

Viasat History

Kada bi umrli u srednjem vijeku mogli pričati, što bi podijelili s nama? Sigurno bi nam ispričali nevjerojatne priče o poganskim ritualima, kugi te okrutnim vremenima u kojima su se obični ljudi borili kako bi ostali živi. Danas, stoljećima nakon što su pokopani, umrli u srednjem vijeku ponovno će ustati iz grobova...

U drugoj sezoni emisije Srednjovjekovni mrtvaci tim arheologa ponovno posjećuje bojišnice i bojna polja, gradove i sela, crkve i grobnice kako bi pronašao tragove skrivene u kostima srednjovjekovnih mrtvaca. Naš tim eksperata, Tim Sutherland, Malin Holst i Simon Richardson, otputovat će u Ujedinjeno Kraljevstvo, Finsku, Francusku i Portugal, ispričat će nam čudesne priče, oslikati živu sliku tog vremena i ispitati neke prihvaćene teorije o tadašnjim događajima.

Ova dokumentarna serija otkriva istinite priče iz srednjovjekovnog života ispitivanjem zakopanih kostiju, uz dramatične rekonstrukcije i uz pomoć arheološke znanosti. Koristeći znanstvene analize poput sekvenciranja DNK-a i digitalnih senzora i uz tradicionalne alate ekshumacije i istraživanja u knjižnici, ući ćemo u srednjovjekovni svijet dublje nego ikada prije.

Nemojte propustiti ovaj intrigantan uvid u prošlost na kanalu Viasat History od 18. svibnja do 22. lipnja, ponedjeljkom u 21.00 h.

 

14.05.2015. 14:03:00
Novi komentar
nužno
nužno