« Televizija
objavljeno prije 9 godina i 1 mjesec
VIASAT

Psi za opasne situacije na Viasat Nature

Glavni dreser Simon Mallin radio je sa psima diljem svijeta te sad vodi tečajeve kojima sudionike obučava prema najvišim međunarodnim standardima

Psi za opasne situacije
Psi za opasne situacije (Viasat Nature)
Više o

Viasat Nature

,

Simon Mallin

,

Psi za opasne situacije

Daleko u planinama Walesa nalazi se jedna od najboljih akademija za obuku pasa. No ondje se psi ne pripremaju za izložbe, već neželjeni psi imaju priliku započeti novi život i završiti obuku za zaštitu društva od droga i eksploziva. Glavni dreser Simon Mallin radio je sa psima diljem svijeta te sad vodi tečajeve kojima sudionike obučava prema najvišim međunarodnim standardima.

Moja se cijela obitelj profesionalno bavi životinjama, tako da mi je angažman došao dosta prirodno. Moja je majka vlasnica jednog dućana za životinje, otac mi je zaposlen u vojsci, a ja sam se našao negdje u sredini. Kad sam bio mlađi htio sam postati dreser pasa u vojsci, tako sam se pridružio čim sam bio dovoljno star. Radio sam po cijelome svijetu, većinom u ratnim zonama, a najviše sam se zadržao na Filipinima. Kada sam se vratio kući 2008., odlučio sam započeti vlastitu akademiju - rekao nam je Mallin.

Mallin i ostali dreseri u akademiji pse uče vještinama kao što su otkrivanje droga i pronalaženje bombi uz cestu u ratnim područjima.  

Serijal Psi za opasne situacije gledajte od 18. svibnja do 22. lipnja, ponedjeljkom u 19.05 h na kanalu Viasat Nature.

 

14.05.2015. 11:55:00
Novi komentar
nužno
nužno