« Kultura
objavljeno prije 13 godina i 8 mjeseci
POVRATAK U PROŠLOST

Srednjovjekovni dani na Medvednici održavaju se 9. i 10. listopada

Za sve posjetitelje Medvedgrada 10. listopada osiguran je besplatan prijevoz minibusom koji će svakih pola sata polaziti s parkirališta uz šestinsku crkvu od 12,30 do 20,30 sati

Dvoboj vitezova
Dvoboj vitezova (Shutterstock)
Više o

Medvednica

,

zagreb-info

,

vitezovi

,

piling za lice

Kulturno-turistička priredba "Srednjovjekovni dani na Medvednici", koji oživljuju običaje i duh toga vremena, održat će se u subotu, 9. listopada, u Rudniku "Zrinski", a u nedjelju, 10. listopada, na Medvedgradu. Ove godine bit će to peti festival koji će se održati pod pokroviteljstvom ministarstva kulture, priopćeno je iz Javne ustanove "Parka prirode Medvednice".

U subotu, 9. listopada, od 11 do 17 sati u Rudniku "Zrinski" posjetitelji će od "rudara" moći saznati kako se vadila ruda u srednjem vijeku te iskovati svoj srebrnjak od pronađena srebra. Moći će okusiti i jela spravljena po srednjovjekovnim receptima, pogledati i sudjelovati u lakrdijaškom programu i "osjetiti živu povijest na srednjovjekovnom sajmu".

U nedjelju, 10. listopada, od 13 do 20 sati na Medvedgradu će se održati viteški turnir Družbe vitezova zlatnog kaleža, viteške udruge Beli volk i Vitezova grofa Tattenbacha. Posjetitelji će moći provjeriti svoje viteške vještine u radionicama za djecu i odrasle, osjetiti živu povijest na srednjovjekovnom sajmu te kušati posebno spravljen kmetski, plemićko-viteški i građanski jelovnik. Moći će i "otputovati na krilima glazbe u srednji vijek" te "uživati u čarima trbušnih plesačica". Svoja umijeća prikazat će više od 50 izvođača koji će predočiti običaje srednjeg vijeka.

Za sve posjetitelje Medvedgrada 10. listopada osiguran je besplatan prijevoz minibusom koji će svakih pola sata polaziti s parkirališta uz šestinsku crkvu od 12,30 do 20,30 sati. Sve koji su u snazi poziva se da na Medvedgrad dođu pješice. Od šestinske crkve do Medvedgrada pješači se 45 minuta. "Dođite i uvjerite se da vam povijest nikad nije bila zabavnija!", poručuje ravnateljica Javne ustanove "Parka prirode Medvednice" Nives Farkaš-Topolnik. (hina/metro-portal)

08.10.2010. 11:00:00
Novi komentar
nužno
nužno