« Nogomet
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
šok

Srčani udar uzeo još jednog nogometaša

Cijela Španjolska je u strašnom šoku nakon smrti Daniela Jarquea kapetana Espanyola

Daniel Jarque
Daniel Jarque (Getty Images)
Više o

nogomet

,

srčani udar

,

smrt nogometaša

,

Daniel Jarque

,

Espanyol

,

tragedija nogomet

Španjolski nogomet je u stanju šoka i konsternacije nakon što je u subotu u hotelskoj sobi u talijanskom Covercianu tijekom klupskih priprema od srčanog udara preminuo kapetan Espanyola Daniel Jarque (26).

Jarque se nije pojavio na večeri u hotelu, te je pronađen u svojoj sobi u nesvjesnom stanju. Hitno je prebačen u bolnicu, ali liječnici su samo mogli ustanoviti smrt. Policija je obavila uviđaj i nije pronašla nikakve elemente po kojima bi njegovu smrt proglasila sumnjivom.

Espanyol je odmah nakon tragičnog događaja prekinuo pripreme i vratio se u Barcelonu, dok je tijelo nesretnog mladića prevezeno u Firenzu na obdukciju. Od kada je vijest o Jarqueovoj smrti obišla svijet na klupsku adresu dolaze stotine brzojava sućuti, a ispred stadiona Cornella-El Prat, u predgrađu Cornella okuplja se na stotine Espanyolovih navijača.

Daniel Jarque je bio jedan od najpopularnijih igrača Espanyola jer je dijete kluba, dres 'Periquitosa' nosio je od svoje 12 godine. S Espanyolom je osvojio Kup Kralja 2006. godine, te igrao u finalu Kupa Uefa godinu dana kasnije.

Njegova smrt bila je vijest dana na Pirinejima, a odmah je probudila sjećanja na smrt braniča Seville Antonia Puerte, koji je u kolovozu 2007. godine preminuo nakon što je za vrijeme utakmice protiv Getafea dobio srčani udar. Od tada su španjolske sportske vlasti iznimno postrožile liječničke pregled, no to nije pomoglo Jarqueu.

"Momčad je u šoku, nitko još uvijek ne vjeruje kako nas je Daniel napustio," kazao je tehnički direktor Espanyola, German de la Cruz.

Jedan od prvih igrača koji je izrazio sućut obitelji i klub bio je kapetan Real Madrida Raul.

"Danijel je bio sjajan dečko i odličan nogometaš. Užasno me pogodila ova vijest."

Ernesto Valverde je dvije godine trenirao Espanyol prije nego što je preselio u Villarreal. "Jarque je bio vrhunski profesionalac, uvijek maksimalno spreman i motiviran".

Izvor: Hina

09.08.2009. 18:26:52
Novi komentar
nužno
nužno