« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
NATEZANJA

Šprem: Rješenje problema na Cvjetnom je zaobilaženje Varšavske

Tomislav Horvatinčić jedan dan je pristao razmisliti o ponudi skupštinskih predstavnika da bi već druguod dana davao drugačije izjave

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Saša Zinaja/MM)
Više o

Cvjetni trg

,

Hoto grupa

,

Tomislav Horvatinčić

,

Varšavska

Predsjednik zagrebačke Gradske skupštine Boris Šprem danas je izvijestio da skupštinski predstavnici, nakon prošlotjednog sastanka s predsjednikom Uprave Hoto grupe Tomislavom Horvatinčićem, rješenje problema i dalje vide u tome da se Varšavska ulica zaobiđe kako bi se koristila garaža koja više ne bi bila javna, već za korisnike stanova.

Rekli smo da očekujemo takvu realizaciju, a Horvatinčić je kazao da će pokušati razriješiti problem na tom tragu, no drugi dan je davao drugačije izjave i da nema dogovora, kazao je Šprem u izjavi novinarima u prostorijama Stare gradske vijećnice pitajući se zašto je Horvatinčić onda uopće tražio sastanak i dolazio u Gradsku skupštinu.

Šprem je podsjetio kako su predložili i sugerirali da se pričeka i s donošenjem konačne odluke Upravnog suda dodajući kako još uvijek postoji rizik onih koji postupaju na temelju valjanih građevinskih dozvola ako izgube spor na Upravnom sudu.

Također je podsjetio da 18. ožujka, kada su u Gradskoj skupštini donosili zaključke o slučaju "Cvjetni", nije bilo izgrađeno šest etaža nego manje, a na upit novinara znači li to da je Gradska skupština nemoćna da zaustavi gradnju odgovorio je - to ćemo vidjeti.

"Skupština nije nemoćna i ima pravo zaključivati i dalje", kazao je Šprem navodeći kako se još uvijek nada da će gradonačelnik i Horvatinčić pronaći rješenje na tragu sugestija i zaključka Gradske skupštine. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 19:24:00
Novi komentar
nužno
nužno