« Zagreb
objavljeno prije 14 godina i 1 mjesec
ZADOVOLJNI

200.000 posjetitelja na ovogodišnjem Floraartu

Međunarodna vrtna izložba je zatvorena, a 46. po redu Floraart će se iduće godine, osim na Bundeku, održavati i na Zagrebačkom velesajmu

Floraart
Floraart (Biljana Gaurina/Cropix)
Više o

Floraart

,

boney m

Na zagrebačkom Bundeku večeras je zatvoren "Floraart", 45. Međunarodna vrtna izložba, na kojoj se u šest dana održavanja predstavilo 148 izlagača iz Hrvatske i 15 iz Austrije, Belgije, Danske, Francuske, Italije, Mađarske, Nizozemske, Njemačke, SAD-a i Slovenije.

Igor Toljan, direktor "Zrinjevca"- podružnice Zagrebačkog holdinga koja je organizator izložbe, istaknuo je da je ovogodišnji "Floraart" posjetilo oko 200.000 posjetitelja što je na razini prošlogodišnje posjećenosti. Izrazivši zadovoljstvo ovogodišnjim "Floraartom" najavio je da će se iduće godine, osim na Bundeku, dio "Floraarta" održavati i u paviljonima Zagrebačkog velesajma.

Na više od 30 hektara otvorena i više od dvije tisuće četvornih metara zatvorena prostora građani su na ovogodišnjem "Floraartu" mogli razgledati veliku izložbu ukrasnog bilja, rezanog cvijeća, opreme za uređenje vrtova i dječjih igrališta, raznog cvjećarskog pribora i alata, sredstava za prihranu i zaštitu bilja, sjemenja, umjetnog cvijeća, ukrasne keramike i sličnog. Ulaz na izložbu bio je besplatan.

Izložbu su popratila stručna predavanja, prezentacije, kreativne radionice, natjecanja te zabavni program. Ove je godine na Floraartu prvi put održan hrvatski projekt "Lijepa naša Sava". Za djecu je uređeno novo igralište na istočnom dijelu Bundeka, prilagođeno i djeci s posebnim potrebama.

Ovogodišnji pobjednik tradicionalnog natjecanja "Hrvatski Kup florista" je Ivica Radan, koji je osvojio i prva mjesta u kategorijima "vjenčani stručak" i "aranžiranje stola za jelo". Romana Špiranec osvojila je prvo mjesto u kategorijama "slobodni stil stručka" i "osobna prezentacija".

Na Međunarodnom natjecanju učenika srednjih škola u aranžiranju cvijeća u kategoriji "vjenčani stručak" prvo mjesto osvojila je Tamara Perković iz zagrebačke Poljoprivredne škole.

Nagradu za kućni vrt veći od 500 četvornih metara (u iznosu od 10.000 kuna) dobila je Sanja Čačković iz Svete Nedjelje, nagradu za kućni vrt od 100 do 500 četvornih metara (6.000 kuna) dobili su Milan i Mirjana Grozdek iz Zagreba, a nagradu za kućni vrt do 100 četvornih metara (3.000 kuna) podijeli su Vladimir Magić iz Zagreba i Barbara Horvatić iz Zagreba (Markuševec).

Za vanjski izložbeni prostor, u kategoriji "vlastita proizvodnja ljetnica i trajnica" prvu nagradu dobila je tvrtka TKS FLORA iz Jastrebarskog, u kategoriji "vlastita proizvodnja dendro materijala" Zagrebački holding d.o.o. - podružnica Zrinjevac, a u kategoriji "kreativni izraz u oblikovanju prostora" zagrebačka tvrtka "Hortikultura".

Za unutarnji izložbeni prostor u kategoriji "vlastita proizvodnja lončanica, rezanog cvijeća i kaktusa" prvu nagradu dobila je petrinjska tvrtka Kaktusi-Bešlić, a u kategoriji "kreativni izraz u oblikovanju prostora" Zagrebački holding - podružnica Zrinjevac, koji je dobio i prvu nagradu za opći dojam izložbenog prostora i nagradu za najljepši detalj - instalacija cvjetna stabla.

Nagrada Turističke zajednice Grada Zagreba pripala je splitskoj tvrtki Parkovi i nasadi, a nagrada Hrvatske gospodarske komore (HGK) Hrvatskim šumama d.o.o., Zagreb. (hina/metro-portal)

31.05.2010. 22:20:52
Novi komentar
nužno
nužno