« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 5 godina i 2 mjeseca
VESELJE

Spontanost je bolja od organiziranosti?

Osobe koje se podvrgavaju striktnom izvršavanju planiranog, pretvaraju slobodno vrijeme u radno i zato im je teško ostvariti te planove

Budite spontani!
Budite spontani! (Arhiva)
Više o

spontanost

,

organiziranost

Organizirane osobe ponose se time što uvijek znaju što trebaju napraviti i kada, pa kad im dan ide kao po špagici ponekad s visoka gledaju na "kampanjce" koji spontano rješavaju probleme kako se pojavljuju...

Ipak, ma što vi mislili o tome, izgleda da je bolje biti spontan - naime, znanstvenici Sveučilišta u Saint Louisu tvrde da pomno planiranje dnevnih aktivnosti kvari raspoloženje i ne dopušta uživanje u dokolici.

Oni su u svom istraživanju utvrdili da planiranje slobodnog vremena utječe na emocije. Ljudi koji sastavljaju popise dnevnih aktivnosti ispočetka smatraju kako im to pomaže da sve stignu, a zapravo te svoje planove ostvaruju bez entuzijazma i gube interes za njihovo ispunjenje.

"Puno gubite kada planirate slobodno vrijeme", kaže jedna od autorica istraživanja Celine Malcon. Objašnjava da osobe koje se podvrgavaju striktnom izvršavanju planiranog, pretvaraju slobodno vrijeme u radno i zato im je teško ostvariti te planove.

Stoga, opustite se malo... :)

26.02.2019. 11:01:00
Novi komentar
nužno
nužno