« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
PUKA SAN

Splitski HDZ traži Kerumovu ostavku zbog istupa na Boat Showu

Kerum je na otvaranju sajma rekao da je ''puka'' jer ne može više trpjeti te ''kretene'', misleći na splitske HDZ-ovce i SDP-ovce

(Jakov Prkić/Cropix)
Više o

Croatia Boat Show

,

Ranko Ostojić

,

Dujomir Marasović

,

Željko Kerum

,

splitski HDZ

,

splitski SDP

Predsjednik splitskoga Gradskog odbora HDZ-a Dujomir Marasović danas je na konferenciji za novinare zatražio neopozivu ostavku gradonačelnika Željka Keruma jer je, kako je rekao, istupom na otvorenju sajma nautike u prošlu subotu zlorabio gradonačelničku dužnost, a izjavom da je "pukao", priznao da nije sposoban voditi grad.

"Kerum je izjavio da je puknuo, a to znači da je puknuo u psihološkom smislu i ne treba tražiti potvrdu njegove radne sposobnosti jer je sam izjavio da nije radno sposoban te tražimo njegovu neopozivu ostavku", rekao je Marasović.

Kerum je na otvorenju sajma nautike Croatia Boat Show u Splitu uvrjedljivo okarakterizirao predsjednika splitskog odbora HDZ-a Marasovića i SDP-ovca Ranka Ostojića (SDP) nazvavši ih "jadnicima" i "kretenima" čiji su medijski istupi protiv njega neizdrživi te je "puka".

Marasović je danas kazao kako mu je pola sata nakon svečanosti otvorenja sajma nautike na splitskoj Rivi prišao Kerum te mu "prijetio i vrijeđao rodbinu".

Marasović je također najavio da će Keruma tužiti sudu jer je u nedjelju u novinskom intervjuu izjavio kako je Marasović nazočio prošlotjednoj utakmici na Poljudu između Hajduka i Dinama i navijao za Dinamo. "Ja sam navijač Hajduka od rođenja, a u vrijeme utakmice koju spominje Kerum bio sam najprije s rodbinom, a zatim u restoranu u Splitu", rekao je.

Marasović je stao u obranu i Ranka Ostojića (SDP), rekavši kako on već godinu dana živi u Zagrebu i u tom razdoblju uopće ne govori o Kerumu. "Ako Ostojića ne brani SDP koji se u Splitu ponaša kao sluga lošeg gospodara, onda ga branim ja", kazao je.

Marasović je za Kerumov istup također rekao da je govor mržnje koji vodi u totalitarizam i tiraniju te je pozvao Splićane da se suprotstave takvu mentalitetu. (hina/metro-portal)

12.04.2010. 15:34:05
Novi komentar
nužno
nužno