« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 2 mjeseca
RED DANICE HRVATSKE

Josipović odlikovao Ivicu Kostelića i Jakova Faka

POGLEDAJTE VIDEO - Fak i Kostelić komentirali su i mogući odlazak Jakova Faka u Sloveniju i nastup za tu reprezentaciju

(Goran Mehkek/Cropix/Infopunkt)
Više o

Ivica Kostelić

,

Jakov Fak

,

odlikovanje

,

Ivo Josipović

,

ZOI Vancouver

,

ZOI 2010.

,

Red Danice hrvatske

Hrvatski predsjednik Ivo Josipović odlikovao je danas osvajače olimpijskih medalja na Zimskim olimpijskim igrama u Vancouveru 2010. Ivicu Kostelića i Jakova Faka Redom Danice hrvatske s likom Franje Bučara.

Svim sportašima koji su sudjelovali na Olimpijskim igrama u Vancouveru te njihovim trenerima i stručnim timovima Josipović je čestitao na uspješnom predstavljanju Hrvatske, istaknuvši da su sportski uspjesi značajni za sportaše, ali i za zemlju iz koje dolaze.

"Priča je to o pobjedničkom mentalitetu koji danas treba našoj zemlji", rekao je predsjednik, koji se nada da će uspjeh sportaša biti uzor svima koji nastoje izgraditi uspješniju Hrvatsku te da će njihov način života biti uzor mladima.

Predsjedniku je na odličjima zahvalio Ivica Kostelić, naglasivši da je svako državno odličje čast za sportaša te da će ga nositi s ponosom.

"Ovo odličje priznanje je cijeloj olimpijskoj delegaciji i poticaj u trenutku u kojem svi govore o krizi, pa i o krizi u sportu, jer pokazuje da na kraju svakog napora dolazi nagrada", rekao je Kostelić.

Fak i Kostelić komentirali su i mogući odlazak Jakova Faka u Sloveniju i nastup za tu reprezentaciju. Fak je rekao kako se još uvijek ne zna ništa konkretno, no da se ipak nada ostanku, a Ivica je na to nadodao riječima da je on gotov sportaš koji osvaja medalje na najvišim natjecanjima te kako mu se moraju osigurati uvijeti za rad. (hina/metro-portal/Infopunkt)

12.04.2010. 14:47:00
Novi komentar
nužno
nužno