« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
NOĆI ZAGVOŽĐANA

Splitski HDZ traži ostavku Željka Keruma

Gradski HDZ smatra da Kerum blati ulogu gradonačelnika jer je, između ostalog, sudjelovao u izgredu u jednom splitskom restoranu a lagao je da nije

(Jakov Prkić/Nikola Vilić/Cropix)
Više o

Željko Kerum

,

Sanja Župa

,

splitski HDZ

,

restoran Sky

Splitski HDZ i vijećnici te stranke u Gradskom vijeću pozivaju gradonačelnika Željka Keruma da podnese ostavku te da se raspišu novi izbori za gradonačelnika jer Kerum svoju dužnost obavlja nečasno i blati ulogu gradonačelnika, izjavila je danas na konferenciji za novinare predsjednica HDZ-ova kluba vijećnika u Vijeću Sanja Župa.

Obrazlažući taj zahtjev, Župa je kazala kako je od splitsko-dalmatinske Policijske uprave dobila pisani odgovor u kojem se potvrđuje da je Kerum sudjelovao u izgredu u splitskom restoranu "Sky" 5. prosinca te da je zbog toga policija protiv njega prekršajnom sudu proslijedila optužni prijedlog.

Župa je kazala da je od PU-a pismeno zatražila obavijest o izgredu u kojem je gradonačelnik Kerum sudjelovao na proslavi "Noći Zagvožđana" u restoranu "Sky", a to je, po Župinim riječima, Kerum nijekao na sjednici gradskog vijeća 18. prosinca 2009. Time je, ocijenila je, uvrijedio javnost ne govoreći istinu.

Na današnjoj konferenciji za novinare emitirana je videosnimka sa sjednice vijeća od 18. prosinca 2009. koja dokumentira da je Župa u sklopu vijećničkog pitanja tražila od Keruma obavijest o izgredu u restoranu "Sky", na što je Kerum odgovorio da "nije bilo incidenta".

"Kerum je tim činom uvrijedio gradsko vijeće i cjelokupnu javnost. On je odaslao negativnu poruku mladima jer prezentira agresiju i laž kao uzorno ponašanje", kazala je Župa. Dodala je kako se Kerum zbog toga treba ispričati.

Na upit zbog čega o događajima iz prosinca 2009. govori tek sada, nakon tri mjeseca, Župa je odgovorila kako je čekala odgovor od PU-a na svoj upit o tom izgredu te da je to razlog što se nije već bila javno oglasila.

Lokalni mediji su, pozivajući se na očevidce, u prosincu 2009. izvijestili da se Kerum na proslavi "Noći Zagvožđana" 5. prosinca 2009. u restoranu "Sky" sukobio s nekolicinom gostiju izbacivši ih iz restorana. Po medijskim napisima izbačeni su, navodno, bili policajci, ali u tom trenutku nisu bili u službi. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 16:21:45
Novi komentar
nužno
nužno