« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 4 mjeseca
I TO SE DOGODILO

Hrvoje Vojković više nije na čelu Croatia osiguranja

S dužnosti je opozvan i član Uprave Damir Mihanović, a novi predsjednik Uprave Croatia osiguranja trebao bi biti Zdravko Zrinušić

(ezadar.hr)
Više o

Croatia osiguranje

,

Hrvoje Vojković

,

Damir Mihanović

,

Zdravko Zrinušić

Nadzorni odbor Croatia osiguranja opozvao je danas s dužnosti predsjednika Uprave Hrvoja Vojkovića te člana Uprave Damira Mihanovića, a Hrvatskoj agenciji za nadzor financijskih usluga uputit će se zahtjev za izdavanje odobrenja za imenovanje Zdravka Zrinušića na mjesto predsjednika Uprave Croatia osiguranja.

Priopćeno je to sa današnje 16. sjednica Nadzornog odbora Croatia osiguranja, koji je primio na znanje Izvješće o poslovanju tvrtke za 2009. godinu.

Razrješenje Hrvoja Vojkovića i Damira Mihanovića hrvatska Vlada predložila je 19. veljače, kada je i za novog predsjednika Uprave najvećeg hrvatskog osiguravatelja predložila Zdravka Zrinušića, koji sada obavlja dužnost zamjenika predsjednika Uprave Štedbanke.

Iz Croatia osiguranja prenose i izjavu Hrvoja Vojkovića koji je zahvalio Nadzornom Odboru na dosadašnjoj suradnji te istaknuo da je Croatia osiguranje u proteklih nešto manje od šest godina njegovog mandata uspješno poslovala.

"U protekloj kriznoj 2009. godini ostvarili smo dobit od 97 milijuna kuna, što je porast od 41,7 posto u odnosu na 2008. godinu", navodi Vojković dodajući da su za njegovog mandata dobili i niz domaćih i međunarodnih gospodarskih priznanja, ostvarili kontinuirani rast dobiti, proširili poslovanje u regiji i lansirali preko 30 novih osigurateljnih proizvoda.

Na sjednici Nadzornog odbora Croatia osiguranja dana je suglasnost za Plan pojedinačnih unutarnjih revizija ovlaštenog unutarnjeg revizora za 2010. godinu te je primljeno na znanje Izvješće o radu ovlaštenog unutarnjeg revizora za razdoblje 1. srpnja do 31. prosinca 2009.

Sjednicu Nadzornog odbora vodio je predsjednik NO-a potpredsjednik Vlade i ministar financija Ivan Šuker, uz prisustvo članova Andrije Hebranga, Gzima Redžepija, Stjepana Kožića, Miljenka Bobana i Miroslava Hrašćaneca. Također, prisutni su bili Hrvoje Vojković i Damir Mihanović, te članica Uprave Silvana Ivančić. (hina/metro-portal)

22.02.2010. 17:36:40
Novi komentar
nužno
nužno