« Film
objavljeno prije 9 godina
BRAVO!

Split večeras postaje filmska metropola Mediterana

Splićani i njihovi gosti imaju priliku 45 filmova vidjeti prvi u Hrvatskoj, i to redom naslove koji su obilježili godinu u zemljama mediteranskog bazena

Festival Mediteranskog Filma Split
Festival Mediteranskog Filma Split (FMFS)
Više o

Split

,

Festival mediteranskog filma

,

otvaranje

Regionalnom premijerom talijansko-albanskog filma "Zakleta djevica" večeras se u ljetnom kinu "Bačvice" u 21:30 sati otvara 8. Festival Mediteranskog Filma Split. Tijekom devet dana održavanja, do 13. lipnja na tri lokacije biti će prikazano 66 filmova iz 31 zemalje, od čega u dugometražnom programu čak osam regionalnih i tri nacionalne filmske premijere.

Ukupno, Splićani i njihovi gosti imaju priliku 45 filmova vidjeti prvi u Hrvatskoj, i to redom naslove koji su obilježili godinu u zemljama mediteranskog bazena, a nisu još ili se uopće neće naći u redovnoj kino distribuciji.

Uz "Zakletu djevicu", debitantski film redateljice Laure Bispuri koji je osvojio publiku i kritiku na ovogodišnjem Berlinaleu, festival će otvoriti i kratki film "Medo mali" Igora Jelinovića.

Po prvi puta FMFS će van konkurencije prikazati i filmove iz Skandinavije i Meksika, kako bi publiku upoznao sa svojim projektom putujećeg "Kina Mediteran" u sklopu kojeg već tri sezone uspješno diljem otoka i obale otvaraju više od 20 zatvorenih ljetnih kina.

Nakon večernjih projekcija među borovima ljetnog kina „Bačvice" svakog dana planirane su ležerne fešte, idealne za prve ljetne izlaske i međusobno druženje filmaša i publike.

05.06.2015. 09:38:00
Novi komentar
nužno
nužno