« Kazalište
objavljeno prije 6 godina i 1 mjesec
DOĐITE

Špijunska škola Tee Tupajić u Teatru &TD

Špijunska škola radionica je zasnovana na metodama i strategijama znanstveno precizne umjetnosti međuljudske interakcije, koje je redateljica naučila u godinama istraživanja i prakse s agentima suradnicima

Špijunska škola Tee Tupajić
Više o

Tea Tupajić

,

špijunska škola

Dvodnevna radionica Špijunska škola održat će se 28. i 29 travnja u Polukružnoj dvorani Teatra &TD. Informacije i prijave s kratkim životopisom i motivacijom treba poslati na edukultura.sc@gmail.com do 25. 4. 2018. Kotizacija je 250 kn, odnosno 200 kuna za studente.

Kazališna redateljica Tea Tupajić započela je 2013. rad na projektu Umjetnost obmane u kojem se bavi metodama rada agenata tajnih službi. Koristeći obmanu kao glavno oruđe, tajne su službe razvile tehnike kao što su emocionalna manipulacija, implantacija motivacije, i slične psihološke igre u znanstveno preciznu umjetnost međuljudske interakcije. Kao suradnike u projektu, Tupajić je pozvala aktivne i bivše agente izraelskih tajnih službi Mossad i Shin Bet te je s njima istraživala paletu vještina, tehnika i nužne virtuoznosti potrebne za njihov rad.

Špijunska škola radionica je zasnovana na metodama i strategijama znanstveno precizne umjetnosti međuljudske interakcije, koje je redateljica naučila u godinama istraživanja i prakse s agentima suradnicima. Tijekom dvodnevne radionice dobit ćete uvid ne samo u paletu vještina kojima se obavještajci služe u svakodnevnom radu nego i u izvorne vježbe koje se koriste u njihovim edukacijskim centrima.

Kroz seriju dinamičnih, uzbudljivih zadataka imat ćete priliku isprobati i naučiti neke od vještina te pronaći mogućnost njihove primjene u svakodnevnom životu - u komunikaciji, situacijama koje zahtijevaju samopouzdanje, improvizaciji, kontaktu s nepoznatim osobama.

Tea Tupajić (Sarajevo, 1984.) hrvatska je kazališna redateljica. Tupajić inicira dugogodišnje projekte u kojima ispituje potencijale umjetnosti u kompleksnim društvenim i političkim fenomenima i situacijama. Njene su predstave The Curators' PieceLa Maladie de la MortOrfejThe Discogostovale na brojnim festivalima i kazalištima u Europi i SAD-u.

Projekt se realizira u suradnji Radija Kanzas i projekta Edukultura SC uz potporu Ministarstva kulture RH i Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport Grada Zagreba.

19.04.2018. 14:01:00
Novi komentar
nužno
nužno