« Kazalište
objavljeno prije 2 godine i 2 mjeseca
SPEKTAKL

Spektakularni Big Gala Show u Zagrebu okupio poznate performere i fanove burleske i cabarea

U samom srcu Zagreba, na adresi Ilica 8, hrvatski fanovi burleske bez daha su pratili originalne točke izvođača koji su prethodnih dana ušli u finale natjecateljskih večeri u Rijeci

Bilo je sjajno!
Bilo je sjajno! (Ognjen Karabegović)
Više o

Hrvatski burlesk i kabaret festival

Jedini Hrvatski burlesk i kabaret festival koji se održao u Rijeci od 24. do 26. svibnja, sinoć je kulminirao Big Gala showom u Zagrebu, a u trosatnom istinskom spektaklu nastupila su poznata imena burleske iz cijele Europe.

U samom srcu Zagreba, na adresi Ilica 8, hrvatski fanovi burleske bez daha su pratili originalne točke izvođača koji su prethodnih dana ušli u finale natjecateljskih večeri u Rijeci, a koje je u Hrvatsku dovele Celeste de Moriae, poznata hrvatska burlesk performerica i producentica jedinog burlesk festivala u nas.

Sacha Kommer i Frauelein Fleischig iz Njemačke, Mariposa Bop, L'Amour Le Monde, Trixie Blue i Anna Kiss iz Velike Britanije, Silly Thanh iz Švicarske, Betty Fvck iz Finske, Leela iz Rusije i Rose the Noir iz Poljske briljirali su svojim izvedbama i plijenili pažnju publike svjetlucavim kostimima, a publiku je posebno oduševila legenda burleske Miss Botero koja je pristigla iz Francuske, zajedno s Petulom Goldfever. Za kraj showa, publiku je na noge podigao nastup Pi the Mimea, headlinera Festivala iz Velike Britanije.

Inače, Big Gala se trebala održati u Jazz & Cabaret klubu Kontesa, no zbog iznenadnog otkazivanja bez ikakvog upozorenja, organizatorima je u posljednji tren ususret izašao tim cafea Vespa, s prostorom Diane, nekadašnjeg gradskog kupališta, koji se sinoć pokazao kao odličan prostor za ovakav show.

"I ove smo godine okupili izuzetne performere, a za 2019. najavljujemo još veći i raskošniji 3. Hrvatski festival burleske i kabareta u Rijeci", najavila je sinoć po završetku Big Gala show organizatorica i producentica ovog jedinstvenog događaja, Celeste de Moriae.

29.05.2018. 10:31:00
Novi komentar
nužno
nužno