« Hi-tech
objavljeno prije 7 godina i 6 mjeseci
SUPER

Spectacles - Snapchatove cool naočale

Spectacles su pametne naočale koje potpisuje Snapchat. Imaju integriranu kameru i snimaju kratka videa koja reproducirate na svojim smartphonovima

Spectacles su jako cool
Spectacles su jako cool (Screenshot YouTube)
Više o

Snapchat

,

Snapchat naočale

,

Spectacles

Spectacles nisu samo nova verzija Google Glass, varate se. Sva sličnost ova dva proizvoda prestaje nako što izgovorite: 'Oboje su naočale i oboje snimaju'.

Spectacles su bitno jednostavnije za korištenje, a pritom izgledaju mnogo više cool. Stručnjaci za nove tehnologije napominju kako je riječ više o igrački nego o stvarnom gadgatu.

Spectacles su ocijenjene su kao praktične i estetski prihvatljive. Naime, jako podsjećaju na model kultnih Ray-Bay Wayfares naočala. 

Iako se u prvi mah čine kao teške za nositi, tech kritičari slažu se kako su njihove pretpostavke bile krive. Spectacles su težine kao i sve ostale naočale. 

Ove pametne naočale imaju integriranu kameru, te se spajaju na aplikaciju na vašim mobitelima i reproduciraju snimljeni sadržaj.  Kratka videa su standardno postavljena da traju do deset sekundi, no možete namjestiti i da šaljete sadržaje dužine i do pola minute.

Zanimljiv je format u kojem se snapovi prikazuju na zaslonima vaših mobitela i računala - krug.

Naočale se spajaju na aplikaciju na vašim mobitelima, a ova igračka može biti vaša za 130 dolara. Spectacles možete kupiti, osim preko e-Baya, samo preko žutih samoposlužnih aparata. 

Aparati su izrađeni za prodaju naočala u tri različite boje. Naime, koristeći se Snapovom tehnologijom za prepoznavanje lica, moći ćete na aparatu provjeriti koja vam boja Spectaclesa najbolje odgovara licu. Jedina 'kvaka' u cijeloj priči je činjenica da se aparati nakon 24 sata na jednoj lokaciji 'prebace' na drugu.  

15.11.2016. 12:31:00
Novi komentar
nužno
nužno