objavljeno 15.11.2016. 12:31:00
SUPER

Spectacles - Snapchatove cool naočale

Spectacles su pametne naočale koje potpisuje Snapchat. Imaju integriranu kameru i snimaju kratka videa koja reproducirate na svojim smartphonovima

Spectacles su jako cool
Spectacles su jako cool (Screenshot YouTube)

Spectacles nisu samo nova verzija Google Glass, varate se. Sva sličnost ova dva proizvoda prestaje nako što izgovorite: 'Oboje su naočale i oboje snimaju'.

Spectacles su bitno jednostavnije za korištenje, a pritom izgledaju mnogo više cool. Stručnjaci za nove tehnologije napominju kako je riječ više o igrački nego o stvarnom gadgatu.

Spectacles su ocijenjene su kao praktične i estetski prihvatljive. Naime, jako podsjećaju na model kultnih Ray-Bay Wayfares naočala. 

Iako se u prvi mah čine kao teške za nositi, tech kritičari slažu se kako su njihove pretpostavke bile krive. Spectacles su težine kao i sve ostale naočale. 

Ove pametne naočale imaju integriranu kameru, te se spajaju na aplikaciju na vašim mobitelima i reproduciraju snimljeni sadržaj.  Kratka videa su standardno postavljena da traju do deset sekundi, no možete namjestiti i da šaljete sadržaje dužine i do pola minute.

Zanimljiv je format u kojem se snapovi prikazuju na zaslonima vaših mobitela i računala - krug.

Naočale se spajaju na aplikaciju na vašim mobitelima, a ova igračka može biti vaša za 130 dolara. Spectacles možete kupiti, osim preko e-Baya, samo preko žutih samoposlužnih aparata. 

Aparati su izrađeni za prodaju naočala u tri različite boje. Naime, koristeći se Snapovom tehnologijom za prepoznavanje lica, moći ćete na aparatu provjeriti koja vam boja Spectaclesa najbolje odgovara licu. Jedina 'kvaka' u cijeloj priči je činjenica da se aparati nakon 24 sata na jednoj lokaciji 'prebace' na drugu.  

15.11.2016. 12:31:00
http://m.metro-portal.hr/spectacles-snapchatove-cool-naocale/101335/