« Glazba
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
TREĆE MJESTO

Soundwave u Petrčanima među najboljim festivalima na svijetu

Trodnevnoj glazbenoj zabavi u Petrčanima kraj Zadra pripalo je treće mjesto na popisu najboljih festivala

Soundwave
Soundwave (Facebook)
Više o

glazbeni festival

,

Petrčane

,

Soundwave

Glazbeni festival Soundwave u Petrčanima kraj Zadra treći je na ljestvici od deset najatraktivnijih međunarodnih festivala, u izboru online putnog savjetnika Cheapflights, objavio je u petak Reuters.

Prvi je na toj ljestvici trodnevni Coachella Valley music and arts festival u Indiu u Kaliforniji od 15. do 17. travnja i njime počinje festivalska sezona. Riječ je o jednom od najvećih američkih glazbenih festivala, na kojima nenajavljeno zna nastupiti Kanye West ili Roger Waters, piše Hina.

Danski festival na otoku Zealandu u drevnom vikinškom gradu Roskildeu utemeljila su 1971. dvojica srednjoškolaca, a izrastao je u jedan od najvećih u Europi. Obično traje četiri dana, od 30. lipnja do 3. srpnja, a svake je godine sve širi i pokriva elektronsku glazbu, hip hop, pa čak i world music.

Treći u izboru Cheapflightsa glazbeni je festival Soundwave, trodnevna zabava od 22. do 24. srpnja u Petrčanima kraj Zadra. Onamo dolaze mladi iz cijele Europe, ali zabava ne počinje u Hrvatskoj nego već na putu. Festival ima točno određene rute diljem Europe, s preporučenim zaustavljanjima, kako bi se Soundwaveri mogli i putem sretati.

Na četvrto i peto mjesto plasirali su se festivali T in the Park u škotskome gradu Kinrossu te Jazz de Montreal u Kanadi.

Hrvatima nije daleko ni budimpeštanski Sziget festival koji je počeo kao mađarski događaj, a narastao je u jedan od većih međunarodnih glazbenih događaja u Europi. taj festival na otoku u središtu glavnoga grada Mađarske ove je godine od 8. do 15. kolovoza.

Na sedmome je mjestu Summer Sonic festival koji se održava u Osaki i Tokiju u Japanu. to je razmjerno novi festival, ali brzo je postao jedan od najvećih u Japanu. Ondje nastupaju razni japanski glazbenici, ali i međunarodne rock zvijezde od Deep Purplea do Lady Gage.

Osmi je festival u Španjolskoj, Festival Internacional de Benicassim. Poznat je kao rock, elektronski i pop festival, ali ima ondje i druge zabave poput kazališta, kratkih filmova i modnih revija. Ove je godine taj festival koji svaki dan počinje u 17 sati, a traje do 8 ujutro, od 14. do 17. srpnja.

U Od 8. do 11. rujna možete u Englesku, na festival na Isle of Wight, četvorodnevni festival koji pruža glazbenu alternativu tipičnoj festivalskoj glazbi.

Posljednji je na ljestvici festival Rock im Park/Rock am Ring u Njemačkoj u Nuernbergu i Nuerburgu. Traje od 3. do 5 srpnja, najveći je glazbeni festival u Njemačkoj, u obama se gradovima održava istovremeno, asvejedno je je li vam draži miran krajolik Nuerburga ili atmosfera povijesnoga grada Nuernmberga jer svi glazbenici nastupaju na objema lokacijama.

06.05.2011. 19:50:01
Novi komentar
nužno
nužno