« Kultura
objavljeno prije 3 godine i 5 mjeseci
NAJAVE

Sounded Bodies u ZPC-u

Izvedbeni program festivala Sounded Bodies održat će se 6. i 7. studenoga u 20 sati u Zagrebačkom plesnom centru

Sjajna dva dana u ZPC-u
Sjajna dva dana u ZPC-u (Arhiva)
Više o

ZPC

,

Sounded bodies

U petak, 6. studenoga u 20 sati, očekuje nas plesna predstava SOL u kojoj imamo prilike pratiti svojevrsnu retrospektivu ili sintezu minulog rada Silvije Marchig. Sama gesta ponovnog okupljanja i promišljanja kostimografskih, koliko i emocionalnih „ljuštura", autoričinih ranijih predstava ujedno je i oblik izlaska autorice iz zatvora osobne povijesti.

Silvija Marchig o predstavi kaže: "Sol nastaje tijekom 2020. godine pod utjecajem neizvjesnosti i nesigurnosti uzrokovane pandemijom i tektonskim poremećajima: onih doslovnih, u zemljinoj kori, kao i onih društvenih koji se daju naslutiti u osjećaju preslagivanja vrijednosnih sustava u nama i svuda oko nas. Prepoznajem svoje sidro u autentičnosti doživljaja žive izvedbe i uranjam u nju, promatrajući pri tom kako djelujem na društvene i povijesne konotacije formata „ženskog sola", a što te konotacije čine meni, u izvedbi i izvan nje. Prepuštam publici upisivanje simbolike, značenja i referenci. Nekih sam svjesna, neke su izvan kontrole. Predstava je posvećena je suradnjama i ljubavi koja je iz njih proizašla."

U subotu, 7. studenoga u 20 sati, CRI Orchestra (Croatian Improvisers Orchestra) sa Soundpainting performansom, koji propituje odnos improvizacije i kompozicije kroz glazbeni teatar i performans, zatvorit će ovogodišnje izdanje Sounded Bodies Festivala. Na koncertu nastupaju Maja Rivić, Tena Novak, Vinka Burić, Luka Žužić, Igor Pavlica, Mak Murtić, Marko Grbac Knapić, Leo Beslač, Neven Radaković, Nenad Sinkauz, Nenad Kovačić, Alen Sinkauz, Alex Brajković, Marco Quarantotto, Hrvoje Pelicarić.

Ulaz na festival je, kao i uvijek - slobodan u sklopu inicijative Umjetnost dostupna svima. Ulaznice se rezerviraju unaprijed preko poveznice.

05.11.2020. 18:58:00
Novi komentar
nužno
nužno