« Glazba
objavljeno prije 14 godina i 3 mjeseca
MONEY, MONEY

Sony platio 250 milijuna dolara za prava na glazbu Michaela Jacksona

Ugovor jamči Jacksonovim nasljednicima prihod od najmanje 200 milijuna dolara što će im pomoći da vrate dio Jacksonova duga

(MWN)
Više o

Michael Jackson

,

Sony Music

,

Jacksonovi nasljednici

Diskografska kuća Sony zaključila je do 2017. ugovor vrijedan 250 milijuna dolara s nasljednicima Michaela Jacksona radi objavljivanja dosad nepoznatih pjesama i obrada "kralja popa" koji je umro u lipnju prošle godine, pišu američke novine.

Ugovor jamči Jacksonovim nasljednicima prihod od najmanje 200 milijuna dolara, piše Wall Street Journal koji se poziva na dobro obaviještene izvore.

"Gledamo na ugovor kao na partnerstvo", rekao je za gospodarski dnevnik Rob Stringer, predsjednik Columbia/Epica, podružnice Sony Music Entertainmenta, koji je dug niz godina bio Jacksonova diskografska kuća.

Sony je nakon Jacksonove smrti 25. lipnja prodao oko 31 milijun njegovih albuma u svijetu. Do prve obljetnice njegove smrti, njegovi nasljednici, majka i troje djece, računaju na 250 milijuna dolara od prodaje nosača zvuka, promotivnog materijala, prikazivanja posthumnog filma "This is it" i snimaka proba za koncerte koji su se trebali održati u Londonu, piše Wall Street Journal.

Novi ugovor će omogućiti nasljednicima da vrate dio duga koji je Jackson nagomilao zbog svog ekstravagantnog načina života, piše list, koji ocjenjuje da nasljednici do konca godine moraju vratiti 125 milijuna dolara duga.

Michael Jackson umro je od posljedica predoziranja snažnim anestetikom propofolom 25. lipnja u 50. godini u Los Angelesu, u času kada se pripremao za veliki povratak za pozornicu. (hina/metro-portal)

16.03.2010. 13:46:50
Novi komentar
nužno
nužno