« Iza ogledala
objavljeno prije 14 godina i 10 mjeseci
i europa ima svog ...

Turisti snimili poljskog Yetija

POGLEDAJTE VIDEO - Izlet u Visoke Tatre za turista iz Varšave završio susretom sa snježnim čovjekom

Yeti u Poljskoj
Yeti u Poljskoj (Piotr Kowalski)
Više o

Poljska jeti

,

yeti Visoke Tatre

,

yeti

Varšavski turist Piotr Kowalski krenuo je na hiking u Visoke Tatre s kamerom, sa željom da snimi sjajnu prirodu. No, stigavši na pusti dio primjetio je divokozu, koju je krenuo snimati, kada mu se u kadru najednom pojavilo vrlo dlakavo biće koje se polako spuštalo niz padinu.

Mladiću je ruka prilično drhtala, tako da snimka nije pretjerano jasna, no u nekoliko se kadrova odlično vidi nešto što zapanjujuće liči na poznatog Yetija, snježnog čovjeka s Himalaja.

Tako se broj lokacija na kojima je moguće snimiti takvo biće uvećalo, jer osim Himalaje i Bornea, Amerikanci i Kanađani imaju Bigfoota, a poljskoj inačici još nije nadjenuto neko domaće ime.

Kowalski inače tvrdi da je snimka potpuno originalna i da se ne radi o prevari, a da on sam nije vjerovao lokalnim seljacima koji su ga uvjeravali da na planini postoji takvo biće. Štoviše, toliko je uvjeren u autentičnost onoga što je snimio da je prepustio original poljskoj fondaciji Nautilus koja se bavi paranormalnim pojavama, i koji su upravo prošle godine imali ekspediciju na Himalaju u potrazi za yetijem.

Snježnog čovjeka nisu snimili, no našli su tragove, stoga su odmah po prijavi Kowalskog krenuli u Tatre kako bi pokušali naći čvršće dokaze da i Poljska ima svoja drevna bića.

29.08.2009. 15:31:46
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    Ljetovanje u Hrvatskoj
    15.01.2010. 00:55
    meni ovo izgleda ko normalni čovjek O.o
Novi komentar
nužno
nužno