« Hrvatska
objavljeno prije 13 godina i 6 mjeseci
HAK UPOZORAVA

Snijeg, poledica i jak vjetar otežavaju promet

Zbog mjestimice mokrog snijega na kolniku otežano se vozi u gotovo cijeloj zemlji, a osim u unutrašnjosti poteškoća ima i u Istri, na sjevernom Jadranu i Dalmaciji

Fotografija vijesti
Više o

promet

,

snijeg

,

HAK

,

poledica

,

prognoza vremena

,

ceste

,

stanje u prometu

U podvelebitskom i podbiokovskom dijelu jadranske magistrale, te u dalmatinskom zaleđu jak vjetar dodatno otežava i usporava promet. Zbog jake bure na dionici jadranske magistrale (D8) od Bakra do Senja zabranjen je promet autobusima na kat, vozilima s kamp prikolicama i motociklima (I. skupina). Jak vjetar puše i na A6 Rijeka-Zagreb između Kikovice i tunela Tuhobić, ali nema ograničenja za pojedine skupine vozila.

Postupno se normaliziraju vremenske prilike, no za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama promet je i dalje zabranjen na glavnim cestama kroz Gorski kotar, Liku te na širem riječkom području, Senju, Novom Vinodolskom, Crikvenici i na svim županijskim i lokalnim cestama na području Viškova, Klane, Kastva, Matulja, Opatije, Lovrana, Mošćeničke Drage te na cestama Sisačko-moslavačke, Krapinsko-zagorske, Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske i Virovitičko-podravske županije.

Zbog snijega i poledice savjetuje se krajnje opreznu vožnju na brzoj cesti Solin-Klis te na cestama splitskog i šibenskog područja. Zimski su uvjeti na D 220 Trilj-Kamensko i malograničnom prijelazu Slivno.

Na autocesti A 3 Bregana-Lipovac, zatvoren je izlaz Lužani u smjeru Slavonskog Broda. Obilazak je preko čvorova Nova Gradiška ili Slavonski Brod zapad. Na autocesti A 4 Zagreb-Goričan, na čvoru Kraljevečki Novaki vozi se dvosmjerno, a u smjeru Varaždina zatvoren je izlaz prema Dugom Selu i Sesvetama. Na graničnim prijelazima u putničkom prometu nema dužih čekanja. Otkazane su katamaranske linije Ubli-Vela Luka-Hvar-Split, Split-Bol-Jelsa, Vis-Split i Korčula-Hvar-Split. (hina/metro-portal)

18.12.2010. 18:36:46
Novi komentar
nužno
nužno