« Svijet
objavljeno prije 15 godina i 4 mjeseca
sad

Snijeg do koljena paralizirao New York

Posebno iznenađenje je 7.5 centimetara snijega na toplome američkom Jugu

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (Getty Images)
Više o

snijeg

,

snijeg u SAD-u

,

sad paraliziran

,

sniježna oluja

Zimska oluja s obilnim snijegom, ledenom kišom i jakim vjetrom paralizirala je u ponedjeljak veći dio istočne obale SAD-a, izazivajući brojne prometne nesreće, otkazivanje stotina letova, a tisuće kućanstava ostale su bez električne energije.

Učinci nevremena vidjeli su se duž cijele istočne obale. Prometna nesreća u Sjevernoj Karolini stvorila je prometni čep duljine 25 kilometara, zbog čega su policija i Crveni križ išli od auta do auta da provjere blokirane vozače. U New Jerseyu je oluja izazvala 350 prometnih nesreća, dok su vlasti u Marylandu na jednoj zaleđenoj autocesti prebrojale 50 vozila koja su završila u jarku, izvijestile su američke TV mreže.

Nevrijeme je pridonijelo pogibiji četiri osobe u prometu u Massachusettsu i Rhode Islandu. U ponedjeljak navečer oluja se pomaknula na sjever prema Novoj Engleskoj, gdje se u utorak očekuje do 30 centimetara snijega.

Posebno su zatečeni snijegom bili na američkom Jugu, u Alabami i Tennesseeju, gdje je zabilježena najveća visina snijega od 1968.

U Raleighu u Sjevernoj Karolini više od 7.5 centimetara snijega palo je samo 11 puta u posljednje 122 godine.

U tri glavne zračne luke na području New Yorka otkazano je 950 letova, a u Philadelphiji gotovo 300. Međunarodni aerodrom Logan u Bostonu bio je zatvoren na 40 minuta da se očiste piste, a otkazano je stotine letova.

U Philadelphiji je proglašeno stanje vremenske nepogode koje je vlastima omogućilo da dovedu beskućnike u skloništa kako bi izbjegli smrzavanje.

Milijuni školske djece od Južne i Sjeverne Karoline, preko Virginije i Marylanda, do Delawarea, New Jerseya, New Yorka i Mainea, imali su zbog snijega slobodan dan.

U Central Parku u New Yorku izmjereno je 18 centimetara snijega, više od 30 centimetara na Long Islandu, a na dijelu prometnica u newyorškom ljetovalištu Hampton i 60 centimetara.

Zimska oluja na pragu proljeća stvorila je i neke apsurde, poput borbe sa snijegom posjetitelja izložbe cvijeća u Philadelphiji i prosvjeda protiv globalnog zatopljenja na Capitol Hillu u Washingtonu, gdje su promrzle stotine prosvjednika. (hina/metro-portal)

03.03.2009. 03:46:05
Razgovor RSS komentara novi komentar ↓
  1. avatar
    ivo
    29.10.2009. 08:21
    hahahahahahahahahahahahahahaha da bog da crkli u kucama bez hrana(odnosi se na bogate:bill gathes)
    neka tvrtke propadnu zagađuju nam zrak umiru ljudi zbog nedostatka zraka
Novi komentar
nužno
nužno