« Hrvatska
objavljeno prije 14 godina i 11 mjeseci
stanje u prometu

Snažan promet prema moru

Prvi jači vikend u srpnju pokazuje da su dvije cijevi najduljih tunela bile nužnost

Fotografija vijesti
Fotografija vijesti (HAK)
Više o

stanje na cestama

 

Pojačan je promet na svim cestama iz unutrašnjosti prema moru, posebice na dionici autoceste Zagreb-Bosiljevo od naplate Lučko prema Bosiljevu, a usporeno i u koloni vozi se od same naplate prema Karlovcu, izvijestio je HAK u 11 sati.

Pojačan je promet i na A3 Bregana-Lipovac u smjeru istoka, na naplati Sveta Helena na izlazu s autoceste A4 Zagreb-Goričan u smjeru Zagreba kolona vozila duga je oko 1 km, dok je pred naplatom Zaprešić na autocesti A2 Zagreb-Macelj kolona duga oko 2 km.

Zbog prometnih nesreća i velike gustoće prometa vozi se usporeno u kolonama na dijelu brze ceste od čvora Zadar 2 prema zračnoj luci te na Jadranskoj magistrali od izlaza sa Krčkog mosta prema Bakru.

Povremeni zastoji stvaraju se na autocesti A6 kod čvora Oštrovica prema Crikvenici, na riječkoj i zagrebačkoj obilaznici te prilaznim cestama turističkih mjesta u Istri i na Jadranskoj magistrali. Vozače molimo za strpljenje.

Zbog povremeno jakih pljuskova opreznije treba voziti po mokrim i skliskim kolnicima u Istri, na sjevernom Jadranom, Gorskom kotaru i na sjeverozapadu zemlje. Vozače molimo na dodatan oprez u vožnji kroz tunele na autocesti A6 Rijeka-Zagreb gdje se zbog obilnih padalina mjestimično stvaraju vodene bujice.

Pojačan je promet putničkih vozila na GP Bregana i Pasjak, na Bajakovu na izlazu (čekanje oko 1,5 sat, kolona 2,5 km) i na Plovaniji, Kaštelu, Rupi i Maclju u oba smjera.

Na Maclju i Bregani povremeno je pojačan autobusni promet, na ulazu.

U trajektnim pristaništima prema sjeverno i srednjedalmatinskim otocima promet je također pojačan. Trajekti plove redovito.

Izvor: Hina

18.07.2009. 10:09:29
Novi komentar
nužno
nužno