« Hrvatska
objavljeno prije 15 godina

Nevrijeme protutnjalo Hrvatskom

Pijavica je uzrokovala sudar trajekata u Zadru, na sreću nitko nije ozlijeđen

(Zeljko Muzevic)
Više o

nevrijeme

,

Slavonski Brod

Današnju je subotu građanin Slavonskog Broda odlučio provesti na plaži, a u tome ga je spriječilo nevrijeme koje mu je demoliralo automobi. Odlomljena grana poput koplja zabila se u Mazdu vlasništvo Brođanina Željka Dragičevića koji je subotnji dan s djecom želio provesti na brodskoj savskoj plazi Poloj i srećom nikoga nije ozlijedila. 

Kratkotrajna nevrijeme jutros je u trajektnoj luci Zadar uzrokovala blaži sudar trajekata. Mate Balota bio je vezan na trajektnom pristaništu, dok je Juraj Dalmatinac pun putnika i vozila isplovljavao za Preko. Snažan vjetar, kao pijavica odjednom je okrenuo Matu Balotu koji je udario u Jurja Dalmatinca. Većih oštećenja nema, a trajekti plove redovito. Na fotografiji se mogu vidjeti oštećenja na trajektu. 

Nakon niza iznimno toplih dana Zagreb je zahvatilo kratkotrajno nevrijeme praćeno kišom i jakim vjetrom sto je dovelo do naglog pada temperature. Loše vrijeme pokvarilo je i subotnju špicu. 

Oko 13.45 sati olujno je nevrijeme zahvatilo i slatinsko područje. Padala je jaka kiša, a vjetar je lomio grane u voćnjacima i na drveću, a od obilnih oborina poplavljeni su podrumi i prometnice. Oluja je prestala oko 14.10 sati, a štete se još uvijek utvrđuju.

Piše: Željko Mužević, Branislav Grgurović, Igor Sambolec/Cropix
18.07.2009. 14:24:29
Novi komentar
nužno
nužno