« Metro World News
objavljeno prije 13 godina i 1 mjesec
LIKVIDACIJA KROZ ŠALU

Smrt Osame bin Ladena - inspiracija za viceve američkim komičarima

Obama ubija Osamu držeći gamepad Sony PlayStationa
Obama ubija Osamu držeći gamepad Sony PlayStationa (MWN)
Više o

Osama bin Laden

,

vicevi

,

šale

Smrt Osame bin Ladena je posljednja četiri dana prava inspiracija u smislu komičarskog materijala među američkim televizijskim zvijezdama, fanaticima s društvenih mreža i twitterašima.

„Bijela kuća kaže da će objaviti fotografiju mrtvog Osame bin Ladena. Još bolje, vlada će to učiniti u obliku ograničenog izdanja komemorativnih pločica", prokomentirao je televizijski voditelj Conan O'Brien debatu o tome treba li pustiti u javnost fotografije mrtvog teroriste ili ne. Na Facebooku je jedna korisnik preporučio da Bin Laden bude kažnjen, u slučaju da je ipak živ, na način da do kraja života neprestano mora prolaziti sigurnosnu provjeru u zrakoplovnim lukama. „I tako, Bin Laden je mrtav. Nevjerojatno je što SAD može napraviti u tjedan dana dok je pala mreža SonyPlaystation", stavio je na svoj profil na Twitteru Sickipediabot, samoproglašeni najbolji svjetski servis „najboljih bolesnih šala".

Istina je takva da su šale vezane za Osamu bin Ladena internetom kružile i prije njegove likvidacije. GhostOsama račun na Twitteru imao je oko 10.000 sljedbenika dok su glasine o Bin Ladenovoj smrti tek kružile webosferom. Sada je sljedbenika oko 44.000 i oni mogu bez poteškoća biti u tijeku s najnovijim eskapadama šefa Al-Kaide u zagrobnom životu (na primjer, piše o tome kako Bin Laden puši travu s Bobom Marleyjem). Međutim, velik je broj onih koji misle da smrt Osame bin Ladena nema smiješnu stranu.

Evo samo nekih od šala i viceva u slobodnom prijevodu koji su postali popularni zahvaljujući američkim talk-show zvijezdama, Facebooku i tako dalje:

  • „Znači li to da smijemo nositi otvarače za kutije u zrakoplove?"
  • „R.I.P Osama bin Laden - svjetski prvak u igri skrivača (2001.-2011.)" -NZAfro
  • „Bez obzira što Obama kaže, Bin Laden nije mrtav dok Donald Trump ne vidi njegovu smrtovnicu." - MMFlint (Michael Moore)

 

TV:

  • „Stručnjaci tvrde da će fotografija Osame bin Ladena biti najgledanija slika u povijesti. Naravno, odmah iza Sharon Stone u 'Sirovim strastima'." - Jay Leno
  • „CIA kaže da su Bin Ladenove posljednje riječi bile 'Dečki, jeste li došli zbog sudopera?'" - Jimmy Kimmel
  • „Osama bin Laden je mrtav što znači da je američki neprijatelj broj 1 sada KFC-ov Double Down (sendvič)." - Conan O'Brien

 

Evo nekih i na engleskom jeziku čiji prijevod na hrvatski ne bi baš prenio pravi smisao:

  • „Bin there, done that"
  • „I told the bartender to make me an Osama Bin Laden, so he gave me 2 shots and a splash of water."

Piše: Moa Kärnstrand, MWN London/Metro portal
06.05.2011. 17:40:00
Novi komentar
nužno
nužno