« Lifestyle BODY&SOUL
objavljeno prije 11 godina i 2 mjeseca
LOL

Smiješni ali učinkoviti načini uklanjanja boli

Nekoliko načina na koje možete ukloniti bol, koliko god smiješno vama zvučali, učinkoviti su nekad i više od analgetika

Boli se možete riješiti na čudne načine
Boli se možete riješiti na čudne načine (DeviantArt)
Više o

bol

,

analgetik

,

video igrice

,

lijek protiv boli

,

puslice s limunom

Londonsko sveučilište bacilo se u istraživanje alternativnih načina uklanjanja boli, a rezultati eksperimenata su više nego zanimljivi. Prva stvar koju su isprobali je jednostavno gledanje u bolno mjesto. Za početak su dobrovoljce izložili prilično bolnim laserskim snopovima nakon čega su jadni ljudi trebali buljiti u bolna mjesta, i, vjerovali ili ne, stvar radi, bol je bila ublažena.

Druga je varijanta gledanje u ogledalo s iskrivljenim odrazom. Ako gledate u ogledalo koje smanjuje odraz, smanjuje se i osjećaj boli, a vrijedi i obrnuto - ako ogledalo povećava odraz, povećava se i bol. 

Ostali se trikovi svode na odvraćanje pažnje od boli, što utječe na njeno smanjenje, a ti bizarni recepti rade. Ako se raspalite nogom pa vas palac boli kao da će otpasti svakog trena, lijepo sjednite, uključite plejku i zaigrajte omiljenu sportsku igricu, bol nestaje kao rukom odnešena. 

Umjetničke duše analgetik mogu potražiti u promatranju umjetničkih djela i udisanju ugodnih mirisa, a oni naklonjeni slatkom neka brzo naprave puslice s limunom i problem je riješen u trenutku.

11.04.2013. 16:34:00
Novi komentar
nužno
nužno